De 10 mooiste luchthavens ter wereld

25 maart 2021 – Een van de mooiste dingen aan vliegen is het ontdekken van nieuwe plekken. We volgen een tour, maken een wandeling door de stad om alle bekende monumenten en gebouwen te zien en zorgen ervoor dat we aan het einde van de vakantie overal voldoende foto’s van hebben genomen. Het is zelfs zo een belangrijk onderdeel van onze uitstapjes, dat we bij het plannen van de vakantie al rekening houden met alle bijzondere plekken die we nog willen zien. Maar vaak wordt een van de eerste gebouwen die u tijdens uw reis te zien krijgt vergeten: de luchthaven. Een prettig vertrek voor en aankomst na uw vliegreis zijn cruciaal voor een fijne ervaring. Hieronder zetten we de 10 mooiste luchthavens ter wereld voor u op een rijtje.

De mooiste vliegvelden ter wereld

Als specialist in het organiseren van privévluchten, komen wij op veel bijzondere bestemmingen en ontdekken we regelmatig nieuwe vliegvelden. In de 25 jaar dat wij onze services leveren, hebben we dan ook goed beeld gekregen van wat de mooiste vliegvelden ter wereld zijn. Wilt u een vliegtuig huren om een van onderstaande luchthavens te bezoeken? We brengen u met alle plezier naar uw bestemming.

10. Schiphol Airport | Amsterdam | Nederland

Ons eigen Schiphol mag zeker niet in dit lijstje ontbreken. Voor de meeste reizigers zal Schiphol weinig verrassingen meer hebben, maar dat maakt Nederlands grootste luchthaven niet minder mooi. Zeker aan de binnenkant ziet Schiphol er verzorgd uit. Aan de buitenkant is Schiphol vooral een vliegveld dat vanaf de snelweg al de aandacht opeist met avioducten over de A4 en A5.

9. Abu Dhabi International Airport | Verenigde Arabische Emiraten

Een van de beste vliegvelden die er in het Midden-Oosten te vinden is. Een bijzonder modern gebouw met veel fraaie architectuur. Een overvloed aan winkels en restaurants maakt het ook een prettige plek om even rond te struinen net voor je vlucht opstijgt.

8. Beijing International Airport | China

Deze luchthaven is nog niet zo oud en dat is ook goed te zien. Het design is een combinatie van traditionele Chinese architectuur en moderne invloeden.

7. Mestia Airport | Georgië

Een echt buitenbeentje in deze lijst, maar zeker een waardige deelnemer. Mestia Airport is een kleine luchthaven in het Noordwesten van Georgië dat met zo’n 8000 passagiers per jaar geen bijzondere cijfers kan overleggen. Het design van het hoofdgebouw is echter een pareltje en als u ooit naar Georgië vliegt, moet u zeker de kans grijpen om hier te landen.

6. Kuala Lumpur International Airport | Maleisië

Terug naar de grotere vliegvelden met nummer zes op de lijst: Kuala Lumpur International Airport. Met 60 miljoen passagiers per jaar is het bijna niet met Mestia Airport te vergelijken, behalve dan dat het een van de mooiste luchthavens ter wereld is. Goedkoop met een privé jet naar Maleisië vliegen? Wij regelen het voor u!

5. Marrakesh Menara Airport | Marokko

Bij aankomst valt de bijzondere architectuur direct op. Een vliegveld met veel natuurlijke lichtinval en toch voldoende beschutting tegen de hete Marokkaanse zon: het Marrakesh Menara scoort een dikke voldoende in onze verkiezing.

4. John F. Kennedy International Airport | New York | VS

Het John F. Kennedy International Airport ziet er goed uit, maar met name het TWA Flight Center steelt hier de show. Dit gebouw doet dienst als terminal en hotel en heeft de vorm van een hypermodern vliegtuig.

3. Jeddah Hajj Terminal | Saoedi-Arabië

De Hajj Terminal is een speciale terminal die is gebouwd om de pelgrims te ontvangen tijdens de jaarlijkse Hajj. Het dak van deze terminal bestaat uit meerdere tent-achtige vormen. Het geeft de luchthaven een gemoedelijke sfeer, ondanks de reusachtige grootte.

2. Carrasco Airport | Montevideo | Uruguay

In 2009 werd het Carrasco Airport in Montevideo geopend. Een fraaie luchthaven die zowel van binnen als van buiten een ware schoonheid genoemd mag worden. Het dak van deze luchthaven heeft een bijzondere vorm en buigt over het gehele gebouw. Dit dak is geïnspireerd op de duinen langs de Uruguayaanse kust.

1. Singapore Changi Airport | Singapore

Het Changi vliegveld in Singapore is dus het mooiste vliegveld ter wereld, maar deze weetjes over de luchthaven zijn ook leuk om te melden: De bouw van de luchthaven begon in 1977. De eerste vlucht vond vervolgens in 1981 plaats, waarbij er een vliegtuig uit Kuala Lumpur landde op het vliegveld. Singapore Changi Airport heeft een heel simpel ontwerp, maar scoort vooral hoog door de groene sfeer die het weet neer te zetten. Het glazen dak en de verschillende tropische tuinen geven het gevoel dat u in een woud loopt, in plaats van een druk bezochte luchthaven. De absolute eye-catcher van dit vliegveld is de waterval die in het glazen dak van de Jewel sectie is geïntegreerd.

Vlieg met First Class Aviation naar uw favoriete luchthavens

Wilt u naar een van de bovenstaande luchthavens vliegen met een privé jet? Of heeft u een andere bestemming op het oog? Vraag dan direct een offerte aan bij First Class Aviation. Wij nemen snel contact op om uw wensen te bespreken. Bekijk ook onze indicatie voor de kosten van een privé vliegtuig om een idee te krijgen wat de mogelijkheden zijn.

First Class Aviation Gallery