De fijnste bestemmingen voor een weekendje weg

10 juni 2019 – Een (lang) weekend betekent voor velen een lang weekend waarin even de boel de boel gelaten wordt. Een ideaal moment om er op uit te trekken. Hoewel menigeen aan een vakantie in eigen land denkt, kunt u er ook voor kiezen om met het vliegtuig naar een stad of ander land te reizen. Zo heeft u echt het gevoel dat u er echt even helemaal uit bent. Inspiratie nodig voor de juiste bestemming? In dit blog leest u over de beste bestemmingen om uw weekend in door te brengen.

Genève

De Zwitserse stad Genève staat bekend om de zuivere berglucht en properheid van de stad. Als u op zoek bent naar een lang weekend rust vindt u het zeker hier. Gelegen aan het gelijknamige meer is Geneve een oase van rust en reinheid. Aan de voet van de Alpen ervaart u een combinatie van een culturele stad en de meest pure natuur. De stad biedt diverse mogelijkheden: van een luxe vakantie met verschillende spa’s en welness resorts tot aan een natuurlijke vakantie in de Alpen. Met heerlijk weer op komst is het dan ook de ideale plek om een grote wandeling te maken. Vanuit Nederland bent u binnen een a twee uur in Genève.

Sint-Petersburg

In het noorden van Rusland aan de kronkelende rivier de Neva ligt de tsarenstad Sint-Petersburg. Eeuwenlang woonden de Russische tsaren en hun families samen met de adel in deze prachtige stad. Bekend om de brede wegen en luisterrijke gebouwen zoals de Hermitage of het immense Winterpaleis, lijkt deze stad zo uit een sprookje te komen. Sint-Petersburg ademt nog steeds de luxe van weleer en combineert de invloeden uit het Europese en Aziatische deel van het voormalige Russische keizerrijk. Toch is de tsarenstad meegegaan met de tijd, waardoor u er oude en nieuwe architectuur aantreft maar ook een goede infrastructuur. Laat u dus verrassen! Houd er in ieder geval wel rekening mee dat u mogelijk een visum nodig heeft en dat de reistijd naar de stad meer dan vijf uur bedraagt.

Monaco

Monaco is de zonnige stadstaat aan de Middellandse Zee. Ingeklemd tussen Frankrijk en Italië is het een favoriete plek voor de Europese high society om zich te vertonen en te flaneren langs de diverse boulevards. In en rondom Monaco is het kortom goed toeven. Zeker nu de zon zich weer vaker laat zien kunt u in Monaco ook rekenen op tropische temperaturen. De stad zelf is de moeite waard om te bezoeken, maar ook het achterland leent zich voor een tripje. Uitgestrekte bergen en een prachtig heuvellandschap kenmerken de streek. Ook steden als Nice, Cannes en Saint Tropez zijn altijd dichtbij. Met het vliegtuig vliegt u niet langer dan twee uur naar Nice, van waaruit u door kunt reizen naar Monaco.

Geen extra reistijd

Even er lekker tussenuit, heerlijk onbezorgd. Logisch dat u dan aan vliegen denkt. Wilt u echt comfortabel vliegen en ook nog eens zelf bepalen wanneer en hoe u vliegt? Mogelijk is het vliegen met een privé jet dan iets voor u. Zo vermijdt u bovendien extra reistijd en reist u in alle comfort en luxe. First Class Aviation denkt graag met u mee en regelt uw trip van begin tot eind. Neem contact op en vraag vrijblijvend naar een offerte.

First Class Aviation Gallery