De meest unieke vliegbestemmingen

04 juli 2019 – De wereld wordt steeds kleiner en beter begaanbaar. Globalisatie is dan ook een on going proces dat tekenend is voor de 21e eeuw en de hedendaagse samenleving. Toch zijn er nog altijd plekken op de wereld die minder vaak bezocht worden, maar daardoor nog altijd een zweem van mystiek hebben. Plekken die we niet snel bezoeken, laat staan toeristen, of plekken waar u niet eerder aan dacht. Kortom: unieke vliegbestemmingen. Maar waar zijn die tegenwoordig nog te vinden? Wij zetten een aantal tips voor u op een rijtje over de meest interessante vliegbestemmingen die van begin tot eind voor een unieke ervaring zorgen.

De duizenden eilanden van Polynesië

Polynesië betekent letterlijk ‘veel eilanden’ en bestaat uit duizenden grote en kleinere eilanden. Tussen Australië, Zuidoost-Azië en de beide Amerika’s is Polynesië een gebied dat een grove driehoek beslaat. De duizenden eilanden zijn vaak onderdeel van verschillende eilandstaatjes, waarvan sommige bekende (zoals het onafhankelijke Tonga en Samoa) en andere onbekendere (Norfolk of Amerikaans-Samoa) eilanden die veelal onderdeel zijn van een groter land. Een tropisch klimaat, palmbossen en ongerepte witte stranden zijn kenmerkend voor bijna ieder eiland. Let wel op: de kleinere eilanden van de regio Polynesië zijn niet altijd met vliegtuigen te bereiken en soms is het alleen mogelijk om per boot te reizen. Grotere eilanden hebben vrijwel altijd een vliegveld.

Onbekend Italië

Bent u wat meer een liefhebber van avontuur en cultuur, dan is het Zuidoosten van Italië een nog altijd vrij onbekend gebied voor toeristen. De grote en bekende steden als Rome, Milaan, Florence of Venetië lijken mijlenver van dit gebied dat zich laat kennen als een robuuste streek. Bari is de uitvalsbasis bij uitstek en heeft een moderne luchthaven. Vlakbij Bari ligt het azuurblauwe water van de Adriatische Zee. De stad zelf is ook een lust voor het oog. Met een aangenaam klimaat is het bovendien de ideale uitvalsbasis voor een dagje landinwaarts om een tripje door het ruige landschap te maken. Hier in de hiel van Italië treft u nog de ongerepte Italiaanse natuur en pittoreske dorpjes die het land kenmerken.

Mauritius: een onverwacht paradijs

Mauritius is een verzameling eilanden dat één land vormt. Deze eilanden liggen aan de oostkant van Madagaskar in de Indische Oceaan. De hoofdstad Port Louis is een vrij moderne stad waar u een heerlijk tropische vibe voelt. Op Mauritius is het dankzij een aangenaam tropisch klimaat altijd heerlijk weer. Het eiland waar Port Louis op gevestigd is niet groot maar is wel rijk aan groen en kent hagelwitte stranden. Ideaal om een boottochtje te maken of om te genieten van diverse kuuroorden, wellness resorts en luxehotels.

Overige bestemmingen

Andere hippe en unieke vliegbestemmingen zijn de Grenada-eilanden groep in de Caraïben en het avontuurlijke IJsland. Ook de centraal Aziatische landen zoals Kirgizië of Azerbeidzjan worden steeds beter bereikbaar en hebben een goede infrastructuur. Toch zijn er altijd bestemmingen op de wereld die niet altijd met een directe lijnvlucht te bereiken zijn. Wilt u een echt unieke bestemming bereiken op een even zo unieke manier, zonder dat u daar lang voor hoeft te wachten? Wie weet is het inhuren van een privé jet een fantastische ervaring!

First Class Aviation Gallery