De populairste bestemmingen in Engeland

14 september 2019 – Bent u van plan om een vakantie of weekendje uit in Engeland door te brengen? Dan wilt u natuurlijk wel weten welke bestemmingen absolute aanraders zijn. Engeland heeft naast een aantal grote steden ook een groot aantal idyllische dorpjes, adembenemende natuurparken en unieke rotspartijen. Lees hier verder om te kijken of een van deze populaire bestemmingen iets voor u is.

De grote stad is de populairste bestemming in Engeland

We beginnen maar meteen met de populairste bestemming in Engeland: Londen. De hoofdstad staat met stip op nummer één als het gaat om populariteit onder toeristen en dat blijkt ook uit de enorme toeristenstroom die zich jaarlijks naar Londen begeeft. Jaarlijks blijven naar verluidt dertig miljoen buitenlandse toeristen minstens een nacht in ‘The Old Smoke’ overnachten en komen daar nog eens bijna driehonderd miljoen dagbezoekers de stad bezoeken. Tower of London, St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey trekken jaarlijks ruim zes miljoen bezoekers en vormen daarmee de top drie van meest bezochte historische bestemmingen van Engeland.

Historie en natuur

Naast London kent Engeland veel meer locaties met een grote historische waarde. De Roman Baths in Bath, Canterbury Cathedral in Canterbury en Stonehenge in Amesbury zijn ook enorm populair onder toeristen. Maar niet alleen historie scoort goed bij toeristen, ook de Engelse natuur bestaat uit een paar prachtige locaties die veel toeristen met hun eigen ogen willen zien. Het Lake District National Park is een van deze locaties, met bijna zestien miljoen jaarlijkse bezoekers wordt dit park met een grootte van ruim tweeduizend vierkante kilometer graag bezocht. Ook de krijtrotsen aan de kust zijn erg populair onder toeristen, denk hierbij aan de krijtrotsen van Dover en Beachy Head, met rotsen tot respectievelijk 110 en 162 meter hoog.

Breng Engeland een bezoek

Wilt u misschien een van de bovenstaande bestemmingen bezoeken? U kunt Engeland met de boot, trein of per vliegtuig bereiken. Wilt u uw reis helemaal onvergetelijk maken en uw tijd niet verspillen aan wachttijden en onnodige extra reistijd? Dan is het huren van een privé jet mogelijk een goede oplossing. Dit gaat tegenwoordig heel eenvoudig en kan volledig naar uw wens ingericht worden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? First Class Aviation denkt graag met u mee en voorziet u van professioneel advies. Neem contact op en vraag een vrijblijvende offerte aan.

First Class Aviation Gallery