Hoe duur is een privé jet?

28 mei 2021 – De vraag hoe duur een privé jet is, kun je op twee manieren opvatten. Aan de ene kant kan het zijn dat u aan het onderzoeken bent of het kopen van een privé jet voor u rendabel is en aan de andere kant kan het zijn dat u de aanschaf van een eigen privé jet te duur vindt en wilt weten wat het kost om een privé vliegtuig te huren. Wij gaan in deze blog op beide vragen een antwoord geven.

Wat kost een privé jet bij aankoop

Hoewel het niet nodig is om meteen een privé jet aan te schaffen als u een aantal keer per jaar van deze luxe wilt genieten of er regelmatig mee op zakenreis wilt gaan, kan het zijn dat u zich toch aan het oriënteren bent op deze markt. Om te beginnen is het goed om te bepalen waar u het vliegtuig voor gaat gebruiken en hoeveel personen er in mee moeten kunnen. Er is namelijk een heel breed scala aan privé jets op de markt. Daarnaast is het zaak dat u zich ervan bewust bent dat de aanschaf van een privé jet slechts een deel van de investering gaat zijn. Er komen namelijk nog een hoop extra kosten bij als de aankoop eenmaal gedaan is. Denk daarbij aan verzekeringen, landings fees, stallings fees (hangaar kosten), onderhoudskosten, brandstof en (aangezien veel privé jet bezitters niet in het bezit zijn van een vliegbrevet) de kosten voor piloten.

Het simpele antwoord op de vraag wat de aankoop van een privé jet kost, is dat het afhankelijk is van het model en het bouwjaar. Hoe groter en hoe nieuwer de jet, hoe duurder het vliegtuig is in aanschaf en onderhoud.

Hoe duur is een privé jet huren?

Zoals we al aangaven, kunnen we natuurlijk ook nog een ander antwoord geven op de vraag hoe duur een privé jet is. Dezelfde vraag kan namelijk gesteld worden als u wilt weten wat het kost om een privé jet te huren. Men hoeft namelijk niet per se eigenaar van een privé jet te zijn om toch van deze luxe te kunnen genieten. Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren.

Er is echter geen eenduidig antwoord te geven op de vraag hoe duur een privé jet huren is. De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren zoals; de te vliegen afstand, het aantal passagiers, de duur van het verblijf en het type toestel. Een dagje shoppen in Milaan is dan ook aanzienlijk goedkoper dan een weekje Ibiza of een weekendje New York.

Neem contact met ons op

Wilt u weten hoe duur een privé jet is? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij sturen u binnen 24 uur een prijsindicatie of desgewenst een offerte toe. U kunt ons ook telefonisch bereiken op: 040 235 04 50.

First Class Aviation Gallery