Hoe kan ik goedkoop een privéjet huren?

13 april 2021 – “Hoe kan ik goedkoop een privéjet huren?”, is misschien een vraag waar veel mensen graag een antwoord op hebben. Een privéjet huren heeft over het algemeen een relatief duur en exclusief karakter. Veel mensen vragen zich af of er ook een goedkope manier is om dit te doen. In dit blog wijzen we u de weg hoe er goedkoop een privéjet gehuurd kan worden.

Een privéjet huren

In de huidige tijd is er steeds meer vraag naar het huren van privéjets. Dit is goed te verklaren want er is hierbij geen sprake van afhankelijkheid van vertrektijden en hoeft het toestel niet gedeeld te worden met anderen. Daarnaast heeft u mogelijkheden om relatief dicht bij de plaats van bestemming te komen en kunt u een eigen invullinggeven aan de luxe faciliteiten waar u de beschikking over heeft.

Goedkoop een privéjet huren door met een groep te vliegen

Door een privéjet te huren, huurt u het gehele toestel af. Het is dus niet zo dat u (zoals bij een lijndienst) één enkel ticket koopt. Het toestel kunt u uiteraard delen met familie, vrienden, zakenrelaties, collega’s of andere groepen. U betaalt dan gezamenlijk de huur van het toestel wat de gemiddelde prijs natuurlijk aanzienlijk reduceert.

Goedkope privévlucht door een empty leg te boeken

Een andere optie om goedkoop een privéjet te huren, is door een zogenaamde empty leg te reserveren. Veel privévluchten worden namelijk alleen voor een enkele reis geboekt. Deze toestellen vliegen dan bijvoorbeeld vol heen, maar aangezien de passagiers óf relatief lang op plaats van bestemming blijven óf op een andere manier weer naar huis gaan vliegt de privéjet dan leeg terug. Andersom is ook vaak het geval. Het toestel vliegt leeg heen en pikt op plaats van bestemming de passagiers op. Deze empty legs zijn vaak voor een fractie van het normale tarief te reserveren. Dit is dus dé ideale manier om goedkoop met een privéjet te vliegen.

Kies het juiste toestel

Last but not least is het van belang om het juiste toestel te kiezen als u goedkoop een privéjet wilt huren. Vliegt u namelijk alleen naar een business meeting in Europa, dan kunt u beter voor een turbopropeller vliegtuig dat plaats biedt aan maximaal 4 personen kiezen in plaats van een large- jet die plaats biedt aan 8 tot 14 personen. Natuurlijk is het heerlijk om veel plaats voor uzelf te hebben maar hier hangt natuurlijk een ander prijskaartje aan dan aan het turbopropeller vliegtuigje.

Vraag een offerte aan

Wilt u meer informatie hoe u goedkoop een privéjet kunt huren of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt hiervoor het contact formulier op onze website invullen, een mail sturen naar info@firstclassaviation.nl of ons bellen.

First Class Aviation Gallery