Honda privé jet goedgekeurd voor Europese markt

Het is Honda gelukt om de Europese typegoedkeuring te ontvangen voor de HondaJet. Dit betekent dat het toestel nu mag worden ingeschreven in de Europese luchtvaartregisters, nadat America en Mexico al voorgingen. Honda is het meest bekend vanwege haar auto’s en motorfietsen maar Honda heeft de afgelopen 30 jaar daarnaast ook gewerkt aan de HondaJet.

De HondaJet is een klein privé vliegtuig, een zogenaamde very light jet en bied plaats een maximaal 5 passagiers. Bijzonder aan de HondaJet is het desgin waarbij de motoren op de vleugels gemonteerd zijn, waardoor er meer ruimte in de cabine overblijft voor de passagiers. Concurrenten van de HondaJet zijn privé jets zoals de Citation Mustang en de Phenom 100.

Specificaties Honda Jet:

Topsnelheid: 778 km/h
Lengte: 13 m
Bereik: 2.185 km
Spanwijdte: 12 m
Kosten per stuk: 4,85 miljoen dollar
Motortype: GE Honda HF120

INFORMATIE ONTVANGEN?

Wilt u meer informatie ontvangen over het boeken van een privé jet? Neemt u dan contact met ons op of vul het vrijblijvende offerte formulier in. Wij sturen u dan binnen 24 uur een prijsindicatie of desgewenst een offerte toe. Heeft u direct een prijsindicatie nodig dan kunt u 24 uur per dag bellen naar 040 235 04 50 en zullen wij u direct informeren.

First Class Aviation Gallery