Tips om lekker te slapen in het vliegtuig

1 april 2019 – Een vliegreis is hét moment om even tot jezelf te komen. Het geeft u de tijd om even te ontspannen en iets voor uzelf te doen. Veel mensen vinden het fijn om een tijdschrift of een boek te lezen. Ook televisie kijken is tijdens een vliegreis populair. Maakt u een langere vlucht? Dan heeft u waarschijnlijk ook de behoefte om een dutje te doen. Lekker slapen in het vliegtuig, hoe doe je dat het beste? In dit artikel geven we een aantal goede tips.

Lekker slapen in het vliegtuig

Lekker slapen in een vliegtuig is niet altijd makkelijk. Verschillende dingen zijn hierop van invloed. Hieronder leest u welke elementen hier de meeste invloed op hebben. Plus een aantal tips om lekker te slapen in het vliegtuig.

Geluiden om u heen

Tijdens een reguliere vlucht hoort u vaak veel geluiden om u heen. Vooral als u reist met andere passagiers die niet willen slapen kan dit een probleem zijn voor uw nachtrust. Het is immers lastig om in slaap te vallen met allerlei geluiden om u heen. Geluidsdichte oordoppen en een slaapmasker kunnen hiervoor een oplossing zijn. Maar het is natuurlijk nog steeds niet ideaal. Vaak hoor je daar toch nog wel het een en ander doorheen. Een privé jet biedt daarentegen wel een volledige oplossing. Tijdens zo’n vlucht geniet u van rust en luxe. U wordt niet gestoord door medepassagiers en dat is wel zo prettig als u lekker wilt slapen in het vliegtuig.

De juiste uitrusting

Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste uitrusting heeft om lekker te slapen. Helaas heeft niet ieder vliegtuig fijne stoelen om in te slapen. Met een beetje pech kun je uw stoel niet eens achteruitzetten. Dat slaapt natuurlijk verre van prettig. Maar wist u dat er ook vliegtuigen zijn met bedden? Een privé vliegtuig biedt deze mogelijkheid. Dit is ideaal voor een wat langere vliegreis. Zo kunt u tijdens de vliegtuig in een bed slapen in plaats van op een stoel. De kans op een goede nachtrust is dan een stuk groter. Zo komt u uitgerust (in plaats van moe) aan op de plek van bestemming.

Comfortabele kleding

Naast bovenstaande randvoorwaarden voor een prettige nachtrust in het vliegtuig, is het dragen van prettige kleding ook slim. Een te strakke spijkerbroek of colbertjasje ziet er leuk uit, maar het is natuurlijk niet het meest comfortabele kledingstuk dat u kunt bedenken. Wat u het beste kunt doen is een gemakkelijke outfit aantrekken, die u voldoende warm houdt. Laagjes dragen is daarbij ideaal. Mocht het iets warmer worden dan kunt u eventueel iets uit doen tijdens het slapen. Een vest of een sjaal zijn hiervoor ideaal.

First Class Aviation Gallery