Uw vakantie optimaal benutten: zo doet u dat

20-06-2019 Vakantie! Heerlijk. De tijd van het jaar waarin we even de boel de boel laten en naar de meest ontspannende of avontuurlijke plekken in de wereld gaan. Met de auto of met het vliegtuig of misschien zelfs wel met de trein of de bus. Toch kan het reizen zelf, de koffers inpakken en ook het regelen van een vakantie een flinke klus zijn die u al uitput voordat u vertrokken bent. En dat terwijl u eigenlijk echt toe bent aan een paar weken relaxen en in de watten gelegd worden. Hoe kunt u uw vakantie zo optimaal mogelijk benutten? Lees het in ons nieuwe blog.

Vermijd stress voor de vakantie begonnen is

Of u een wereldreis gaat maken of het dichter bij huis zoekt: vaak ontstaat de eerste vakantiestress al bij de voorbereiding van uw reis. Koffers die niet meer dichtgaan of koffers die u weer leeg moet halen omdat ze te vol zitten. Wie geeft de kat te eten? En wie let er op de hond? Allemaal problemen die u eigenlijk al ver voordat u daadwerkelijk vertrekt kunt tackelen. Hoe? Maak voor uzelf een overzichtelijke planning wanneer u alles afgerond wil hebben. Begin op tijd met voorbereidingen of eventuele aankopen (tandpasta, zwemkleding, extra handdoeken).

Schakel sociale media en andere afleiding uit

De jachtige wereld en het gehaaste bestaan houden eigenlijk niet op wanneer u op vakantie gaat. Zaken, contacten, familie en vrienden blijven u ongetwijfeld appen, bellen of mailen en ook pushberichten of nieuwsbrieven weten u te bereiken mits u ze niet uitschakelt. Als u echter zorgeloos op vakantie wilt gaan, is het een belangrijke tip om al dit soort afleidingen toch uit te schakelen, uzelf uit te loggen of af te melden. Met een ‘mobiele’- of digitale detox’ laadt u uw geest en lichaam volledig op en kunt u tot alle rust komen.

Kies het juiste vervoersmiddel

Op reis met de auto naar Italië, Spanje of verder klinkt misschien avontuurlijk. Maar heeft u er wel aan gedacht dat dit vaak langer duurt? Ook reizen met de trein kan, in Europa grotendeels, voordelig zijn. Nog altijd zit u met het overstappen op stations en lastige vertragingen. Vliegen is natuurlijk de meest populaire optie voor de lange(re) afstand. Als u last heeft van medepassagiers of juist liever in alle kalmte vliegt, is het zelfs een optie om een privé jet of privé vliegtuig te huren. Dit biedt u de gelegenheid om in alle luxe en comfort te reizen. Ook heeft u hier niet te maken met lange wachtrijen, inchecken en het boarden op een bepaalde tijd. Benieuwd? Neem dan vandaag nog contact op met First Class Aviation: met ons vliegt u in alle luxe en comfort de wereld rond.

First Class Aviation Gallery