Voordelig met een privé vliegtuig vliegen

28 februari 2020 – Gaat u met de hele familie op vakantie of heeft u een bruiloft in het buitenland georganiseerd en wilt u de reis voor de genodigden zelf regelen? Door voordelig met een privé vliegtuig te vliegen kunt u met een grote groep mensen een eigen vlucht organiseren. Of u nu met twintig of vierhonderd personen wilt reizen, met een privé vliegtuig is het allemaal mogelijk. Het voordeel van vliegen met een privé vliegtuig is dat de kosten per persoon lager kunnen liggen dan vliegtickets voor een lijnvlucht. Daarnaast kunt u de reis volledig naar uw wens inrichten, iets dat met een lijnvlucht ondenkbaar is. In dit blog leest u waarom voordelig met een privé vliegtuig vliegen zo aantrekkelijk is.

Waarom vliegen met een privé vliegtuig voordelig kan zijn

We zouden niet eerlijk tegen u zijn als we zouden zeggen dat vliegen met een privé vliegtuig áltijd voordeliger is dan vliegen met een lijnvlucht. Maar wanneer we zeggen dat het zeker mogelijk is dat een privé vliegtuig voordeliger is dan een lijnvlucht, is hier geen woord aan gelogen. In de praktijk blijkt namelijk dat vliegen met een privé vliegtuig om een paar redenen voordelig kan zijn. Zo pakt een volle lijnvlucht een veel ruimere marge per persoon dan een verhuurder van een privé vliegtuig doet bij een vergelijkbare vlucht. Dit hangt uiteraard wel van de situatie af, maar bij reizen met grote groepen is het zeker de moeite waard om hier naar te informeren.

Niet de enige reden

Dat lijnvluchten een ruimere marge pakken is niet de enige reden dat een privé vliegtuig voordelig kan zijn. Dankzij zogenaamde empty legs worden privé vliegtuigen nog voordeliger, wat een enorm verschil kan maken in de totale kosten. Hoe werkt dit precies?

Wanneer we in de luchtvaart over een empty leg spreken, bedoelen we een lege vlucht van een privé vliegtuig dat passagiers ergens gaat ophalen of juist net weg heeft gebracht. Deze lege vlucht kost een verhuurder alleen maar geld, waardoor het zeer gunstig is om deze noodzakelijke vluchten toch te voorzien van passagiers. Een empty leg moet uiteraard wel binnen uw planning passen, maar als u het voor elkaar kunt krijgen om uw reis hier op aan te passen kunt u voordelig met een privé vliegtuig vliegen.

Het genot van een privé vlucht ervaren?

Naast de voordelige prijs heeft het vliegen met een privé vliegtuig ook andere voordelen. U heeft niet te maken met onbekende passagiers die u op uw zenuwen werken. Van wachttijden op het vliegveld is geen sprake en als u de vlucht zelf organiseert kunt u deze volledig naar wens aanpassen. Vertrekken waar en wanneer u wilt met de voorzieningen die u wenst.

First Class Aviation Gallery