Ambulancevluchten

Ambulancevluchten worden uitgevoerd met een daarvoor speciaal ingerichte ambulancevliegtuig. Deze vliegtuigen zijn voorzien van brancard(s) en de nodige medische apparatuur, geheel aangepast aan de medische status van de patiënt. Zodat er aan boord van het ambulancevliegtuig aan elke patiënt de specifieke zorg gegeven kan worden die noodzakelijk is.

Bij First Class Aviation kunt u zo’n geschikt vliegtuig huren. Al naar gelang de conditie van de patiënt vliegen er bevoegde medische begeleiders mee. Zoals medisch specialisten en verplegend personeel om indien nodig tijdens de ambulancevlucht medische assistentie te verlenen. Het kan hierbij gaan om één enkele patiënt of meerdere patiënten tegelijk en hun eventueel meevliegende familieleden.

Zo snel mogelijk naar huis per ambulancevliegtuig

Het kan zijn dat iemand betrokken is geraakt bij een ernstig ongeluk of een been heeft gebroken maar wat de reden ook is geweest het is zeer begrijpelijk dat de patiënt zo snel mogelijk terug wil keren naar zijn of haar vertrouwde omgeving, familie, ziekenhuis en of eigen arts.

Hier komt natuurlijk wel wat bij kijken want ook voor ambulancevluchten gelden dezelfde strenge regels ten aanzien van een veilige vluchtuitvoering. Ook is er dan nog de verzorging van de patiënt, die uiteraard alleen onder toestemming van de behandelend arts ter plaatse gevlogen mag worden zodat de patiënt te allen tijde op een veilige manier vervoerd wordt.

Verder zorgen wij er voor dat ambulances klaar staan om de patiënt van en naar de luchthaven te vervoeren, indien nodig regelen we het vervoer voor familieleden en zijn wij uw contactpersoon tussen de medici en het luchtvaartpersoneel zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Voorbeelden van ambulancevluchten

  • Repatriëring van een onfortuinlijke skiër die per ambulancevlucht samen met twee familieleden terug naar Nederland vliegt nadat hij zijn been heeft gebroken tijdens het skiën.
  • Een patiënt die naar een gespecialiseerd ziekenhuis (Teknon Hospitaal) in Barcelona gevlogen moet worden voor een operatie die enkel daar uitgevoerd wordt.
  • Ook worden er diverse andere ambulancevluchten uitgevoerd voor patiënten die naar een specialistisch ziekenhuis in het buitenland moeten voor een bepaalde behandeling.
  • Vervoer van een ernstig ziek familielid die graag terug wil naar zijn of haar geboorteland maar alleen per ambulancevliegtuig vervoerd kan worden.

INFORMATIE ONTVANGEN?

Wilt u weten wat een ambulancevlucht gaat kosten? Neemt u dan contact met ons op of vul het vrijblijvende offerte formulier in. Wij sturen u dan binnen 24 uur een prijsindicatie of desgewenst een offerte toe. Heeft u direct een prijsindicatie nodig dan kunt u 24 uur per dag bellen naar 040 235 04 50 en zullen wij u direct informeren.

First Class Aviation Gallery