Privé jet huren

Alles wat u over het huren van een privé jet moet weten

Een privé jet huren is waarschijnlijk niet iets wat u dagelijks doet, daarom is het prettig om te weten dat wij dit wél dagelijks doen. Of het nu gaat om het boeken van een zakenreis naar Genève of een luxe privé vlucht voor een weekendje Parijs; met een privéjet reist u vele malen comfortabeler dan met een lijndienst. Daarnaast is het ook nog eens de meest efficiënte manier om van A naar B te komen. Wanneer u eenmaal gewend bent aan het vliegen met uw “eigen” prive jet, wilt u daarna niet meer anders.

Reizen in alle luxe en comfort

Vliegen met een privé jet, naar bijvoorbeeld Parijs, Ibiza of Londen of een evenement als een Formule 1 race, het EK / WK voetbal of de Olympische Spelen, is niet alleen efficiënt maar ook zeer comfortabel. U bent alleen aan boord met uw eigen gezelschap en hoeft geen rekening te houden met andere passagiers. Zo geniet u niet alleen van luxe, maar ook van rust en privacy. Tevens beschikken al onze toestellen over de meest luxe en comfortabele stoelen. Zo heeft u tijdens het vliegen alle ruimte om te ontspannen. Of u nu een goede film wilt kijken of romantisch wilt dineren met uw partner, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Uw vergaderingen ongestoord voorbereiden? Ook dat is geen probleem. Een ding is in ieder geval zeker: met een privé jet reist u altijd in stijl.

Een privé jet huren is een unieke ervaring

Stelt u zich eens voor dat u op uw gemak vanuit huis of kantoor vertrekt naar het vliegveld. Bij aankomst op het vliegveld parkeert u de auto direct voor de General Aviation Terminal. Dit is de VIP-Terminal waar uw privé jet vertrekt. Hier wordt u ontvangen door een medewerker van First Class Aviation, of door de piloten. Uw bagage wordt aan boord gebracht, u neemt een verse kop koffie en u begint ontspannen aan uw zakenreis of vakantie. Ook aan boord zal het u aan niks ontbreken. Een uitgebreid ontbijt met uw favoriete krant, een lekkere lunch of begint u de vlucht liever met een glas champagne? Naast reizen kunt u onze privé jet huren voor een fotoshoot of videoclip, zodat u unieke beelden kunt schieten in en om een van onze luxe privé jets.

Welke VIP diensten zijn mogelijk?

Naast het boeken van privé vluchten kunt u bij ons terecht voor diverse aanvullende VIP diensten. Denk bijvoorbeeld aan auto met chauffeur, die direct bij aankomst voor u klaarstaat. Maar ook een geheel naar eigen wens samengestelde catering behoort tot de mogelijkheden. Heeft u iets te vieren? Dan zorgen we dat er een lekker taartje aan boord is. Heeft u een ander verzoek? Laat het ons weten. First Class Aviation doet er alles aan om het u voor, tijdens en na de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken.

Voor elk type reis een geschikte jet

Bij First Class Aviation hebben we beschikking tot elk type jet dat er bestaat. Dit kan een zogenaamde light jet zijn voor een kort vlucht naar Londen, een large jet voor een intercontinentale vlucht naar New York, maar ook voor een modern en comfortabel turbopropvliegtuig kunt u bij ons terecht. Aan de hand van uw specifieke wensen voorzien we u van een vrijblijvend voorstel. Volledig op maat en aan te passen naar uw wensen. Wij opereren wereldwijd en dus ook actief met privé jets in België, waar onze privé jets op verschillende luchthavens kunnen stijgen en landen.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat bij First Class Aviation altijd voorop. Wij werken dan ook enkel samen met streng geselecteerde, betrouwbare operators en luchtvaartmaatschappijen. U vliegt altijd met uitstekend onderhouden privé jets vanaf bijvoorbeeld Schiphol(-Oost), Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Groningen Eelde Airport of Maastricht Aachen Airport. Tevens beschikken onze professionele piloten over zeer veel ervaring. Op deze manier stapt u met een gerust hart aan boord.

Bekijk hier één van de populairste prive jets

De Embraer Phenom 300 is een populair en veel geboekt toestel door onze klanten. Dit komt omdat er 6 tot 8 passagiers comfortabel aan boord kunnen zitten en het toestel met gemak door heel Europa vliegt.

Hoe kan ik goedkoop met een privé jet vliegen?

De kosten van het huren van een privejet variëren sterk, afhankelijk van het vliegtuigtype, afstand, huurduur en extra diensten. Tarieven beginnen bij enkele duizenden euro’s per uur voor lichtere vliegtuigen (light-jets) en kunnen stijgen bij grotere privejets of langere vluchten. . Tarieven beginnen bij enkele duizenden euro’s per uur voor lichtere vliegtuigen en kunnen stijgen bij grotere of langere vluchten. Veel mensen weten niet dat het wel degelijk mogelijk is om goedkoop met een privé jet te vliegen. Wanneer u een privé jet huurt, huurt u het gehele toestel af, niet alleen de stoelen die u bezet. Door met een grote groep van familie, vrienden, zakenrelaties, collega’s of andere groepen te vliegen wordt de prijs per passagier aanzienlijk lager. We zijn snel geneigd om te spreken over de totale kosten voor het huren van een privé jet, in plaats van de kosten per persoon. Als u de kosten deelt over alle passagiers, kunt u een stuk goedkoper vliegen met een privé jet.

Een andere manier om een privé jet goedkoop te huren is de empty leg vlucht. Veel privévluchten worden namelijk alleen voor een enkele reis geboekt. Het volle toestel vliegt naar de bestemming, maar aangezien de passagiers óf relatief lang op de plaats van bestemming blijven óf op een andere manier weer naar huis gaan, moet de de privéjet leeg terugvliegen. Andersom komt ook voor. Het toestel vliegt leeg heen en pikt op de plaats van bestemming de passagiers op. Deze lege vluchten worden empty legs genoemd. Vliegen met een leeg toestel is economisch (en ecologisch) gezien niet verantwoord. Daarom doen wij ons best om empty legs zoveel mogelijk te voorkomen. U kunt voor een fractie van de prijs met zo’n vlucht meevliegen. Dit is dus dé ideale manier om goedkoop met een privéjet te vliegen.

Last but not least is het van belang om het juiste toestel te kiezen als u goedkoop een privéjet wilt huren. Vliegt u namelijk alleen naar een business meeting in Europa, dan kunt u beter voor een turboprop vliegtuig dat plaats biedt aan maximaal 4 personen kiezen in plaats van een large- jet die plaats biedt aan 8 tot 14 personen. Natuurlijk is het heerlijk om veel plaats voor uzelf te hebben maar hier hangt natuurlijk een ander prijskaartje aan dan aan het turboprop vliegtuig.

Waar en wanneer kan ik met een privé jet vliegen?

Het grootste voordeel van het huren van een privé jet is dat u flexibel en efficiënt reist. U kiest zelf waar u naartoe vliegt en op welk moment. Dit kan vanaf elke luchthaven die u wilt, wereldwijd. U bent namelijk niet gebonden aan vaste vliegtijden en bestemmingen zoals bij lijndiensten. Ook hoeft u maar 15 minuten voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Op deze manier vliegt u altijd vanaf de dichtstbijzijnde luchthaven en bespaart u kostbare reistijd in de auto. Daarnaast scheelt het u ook veel tijd, doordat u niet al uren voor vertrek op de luchthaven aanwezig hoeft te zijn. Vooral als u zakelijk reist is dit een groot voordeel. U wacht niet meer op het vervoer, uw privé jet wacht op u!

Een privé jet huren – wat zijn de voordelen?

 • Vliegen vanaf elke luchthaven (wereldwijd)
 • Vlieg naar elk vliegveld dichtbij uw bestemming en bespaar kostbare reistijd
 • Vertrek via VIP Terminals speciaal voor privéjets
 • U wordt pas 15 minuten voor vertrek op de luchthaven verwacht
 • U wacht niet op het vliegtuig, deze wacht voortaan op u
 • Met een privéjet kunt u meerdere bestemmingen op één dag aandoen
 • U bent alleen aan boord met uw eigen gezelschap
 • Hotelovernachtingen worden vermeden
 • Kinderen hebben alle vrijheid aan boord
 • Honden, katten of andere huisdieren mogen in de cabine
 • Geen stress; met een privéjet reist u relaxt en komt u uitgerust aan

Hoeveel kost een privé jet?

Helaas zijn er geen standaardprijzen voor het huren van een privé jet. De kosten zijn namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals; de te vliegen afstand, het aantal passagiers, de duur van het verblijf en het type toestel. Om u toch een beeld te geven van de kosten, ziet u hier de prijs per vlieguur van een aantal vliegtuig categorieën.

Hoeveel kost een privé jet

Vliegtuig

Passagiers Vliegbereik Snelheid (km/h)

Kosten per vlieguur (geschat)

Turboprop

4 tot 18 1.800km 550km/h € 2.500,-
Very light jet 4 2.000km 650km/h

€ 3.250,-

Light jet

4 tot 6 3.000km 750km/h

€ 4.000,-

Midsize jet 6 tot 8 4.000km 800km/h

€ 5.000,-

Large jet

8 tot 14 9.000km 900km/h

€ 8.500,-

Long range jet

12 tot 14

12.000km 950km/h

€ 10.500,-

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van eerder door ons uitgevoerde vluchten. De genoemde prijzen zijn indicatieprijzen en inclusief alle operationele kosten zoals businessclass catering, luchthavenbelasting, passagiers taks etc.

Zakenreis naar Genève: Prijzen privé jet huren First Class Aviation

Type privéjet: Small jet
Vliegtuig: Citation CJ2
Aantal passagiers: 6
Route: Amsterdam – Genève – Amsterdam
Vliegtijd 1 uur en 25 minuten per enkele reis
Aantal dagen: 1 (0 nachten)
Kosten € 12.000,-

Vakantie naar Malaga:First Class Aviation privé jet

Type privéjet: Midsize jet
Vliegtuig: Citation XLS
Aantal passagiers: 7
Route: Eindhoven – Malaga – Eindhoven
Vliegtijd 2 uur en 40 minuten per enkele reis
Aantal dagen: 8 (7 nachten)
Kosten € 32.000,-

Wintersport naar St. Gallen:Wintersportvakantie met privé vliegtuig

Type privéjet: Large jet
Vliegtuig: Challenger 604
Aantal passagiers: 12
Route: Rotterdam – St. Gallen – Rotterdam
Vliegtijd 1 uur en 10 minuten per enkele reis
Aantal dagen: 3 (2 nachten)
Kosten € 29.000,-

Laat u vrijblijvend adviseren

Wilt u weten wat een privé jet huren kost? Neem vrijblijvend contact met ons op of vul het offerteformulier in. Wij sturen u binnen 24 uur een prijsindicatie of desgewenst een offerte toe. Heeft u direct een prijsindicatie nodig? Dan kunt u 24 uur per dag bellen naar 040 235 04 50. In dit geval informeren we u direct.

Lees hier meer over

Zakenreis met een privé jet

Zakenreis met een privé jet

Met een privé jet vliegt u snel en comfortabel naar iedere (Europese) bestemming en schuift u ’s avonds gewoon weer aan bij uw gezin voor het diner.

Vakantie met een privé jet

Op vakantie met een privé jet

Gaat u binnenkort een weekendje weg, op zomervakantie of wintersporten? Maak dan gebruik van een privé jet want dan begint uw vakantie pas echt goed!

VIP Diensten

Aanvullende VIP Diensten

Alle vliegtuigen van First Class Aviation vertrekken onder persoonlijke begeleiding van één van onze medewerkers.

First Class Aviation Gallery