Bijzondere locaties om de kerstdagen door te brengen

2 december 2019 – Kerstmis staat weer voor de deur en dat betekent dat iedereen weer kan genieten van de warme sfeer en de bijzondere omgevingen die gepaard gaan met de deze feestperiode. De kerstboom wordt versierd, men gaat uiteten of organiseert een groot kerstdiner voor de hele familie. Maar wanneer je hier geen zin in hebt, zijn er ook genoeg alternatieven om te genieten van de kerstdagen. Bezoek een bijzondere kerstlocatie en beleef een onvergetelijke kerst. In dit blog zetten we een paar van de meest bijzondere kerslocaties voor u op een rijtje.

Witte kerst

Bij de echte kerstsfeer hoort sneeuw. Sneeuw is vervelend om doorheen te rijden, maar prachtig om te zien. In Nederland hebben we echter maar zelden een echte witte kerst. In de laatste honderd jaar hebben we maar acht keer een witte kerst gehad volgens de definitie van het KNMI. Kunt u genieten van de sfeer die de sneeuw aan het kerstfeest geeft? Dan kunt u dus beter over de grens kijken voor geschikte locaties. In Rovaniemie, Finland, kunt u terecht voor een bijzonder en aantrekkelijke kerst. In het dorp Santa Claus Village staat alles in het teken van de kerst. Bovendien ligt hier ook de grens van de poolcirkel, om de ervaring helemaal uniek te maken. Een andere populaire witte bestemming is Reykjavik in IJsland, wat tevens de meest noordelijke hoofdstad van Europa is. Deze stad wordt omring door een betoverende natuur met bergen en wateren. De kerstversiering in de stad versterkt het gevoel van traditie en geschiedenis waar u doorheen loopt.

Grootse kerst

Viert u de kerst liever in een grote, populaire stad? De absolute topper in dit verhaal is New York. Tijdens de kerst worden woningen en kantoorgebouwen versierd. Door de hele stad worden de mooiste decoraties opgehangen. Erg bekend is de gigantische kerstboom die u op Rockefeller Center kunt vinden. Zoekt u het liever iets dichter bij huis? Londen is ook een zeer populaire kerstbestemming. Hier ervaart u kerst op een manier die niet te vergelijken is met de sfeer in andere steden. Ook hier vindt u een grote kerstboom op Trafalgar Square. Heeft u nog wat te besteden? Dan kunt u uiteraard in Oxford Street terecht voor al het kerststhoppen. Ook Antwerpen staat bekend als een echte kerststad, met een gezellige kerstmarkt waar u kunt genieten van activiteiten en lekkernijen.

Bijzondere vlucht met kerst

Wilt u de komende kerst buiten Nederland vieren? Dan zijn er dus meer dan genoeg geschikte steden om naar uit te wijken. Waar u Antwerpen in de meeste gevallen nog redelijk makkelijk met de auto kunt bereiken, wordt dit toch een ander verhaal bij steden die verder van huis liggen. Heeft u wel eens overwogen om een privévliegtuig te huren? Hiermee kunt u uw reis volledig naar uw wens plannen. Bij First Class Aviation vliegt u met een klein of groot gezelschap naar de mooiste kerststeden van de wereld.

First Class Aviation Gallery