Reistijd besparen met vliegen: de beste tips

3 mei 2019 – Op reis gaan. De meeste mensen vinden het heerlijk. Of het nu drie weken, drie maanden of een paar dagen is, een reis naar het buitenland bent u er lekker even tussenuit. Reizen met het vliegtuig is in veel gevallen de meest efficiënte manier om van A naar B te komen. Toch kost zo’n reis in veel gevallen nog best veel tijd. In deze blog geven we u de beste tips om reistijd te besparen.

Reistijd besparen: hoe pakt u het aan?

Zoals hierboven genoemd is vliegen een efficiënte manier van reizen. Het is hiermee mogelijk om honderden kilometers per uur af te leggen. Zo bent u snel op de plek van bestemming. Toch kost vliegen vaak toch veel tijd. U moet inchecken, op tijd aanwezig zijn, wachten tot u mag boarden. Al met al bent u toch weer een paar uur verder. Toch hoeft dit niet altijd zo te gaan. Bent u benieuwd hoe u reistijd bespaart met vliegen? Hieronder leest u onze tips.

Check van tevoren in

Jaren geleden was het alleen mogelijk om de dag van vertrek in te checken op de airport zelf. Gelukkig is dat verleden tijd en kunt u tegenwoordig gemakkelijk van tevoren inchecken. Dit kan in de meeste gevallen gewoon online of via een app. Hierdoor is het niet meer nodig om zo vroeg op de luchthaven aanwezig te zijn, waardoor u veel reistijd bespaart.

De juiste luchthaven

Een andere manier om reistijd te besparen, is door de juiste luchthaven te kiezen. Luchthaven Schiphol ligt natuurlijk voor de hand, maar deze airport is niet altijd de meest efficiënte optie. Het is een groot vliegveld, met een enorm aantal boarding gates. Vliegt u binnen Europa? Dan scheelt het vaak veel tijd als u via een kleinere luchthaven vliegt, zoals bijvoorbeeld luchthaven Rotterdam, Eindhoven en Weeze.

Een eigen jet huren

Wilt u nóg meer reistijd  besparen? Overweeg dan eens om een privé jet te huren. Lang wachten om in te checken, te boarden en uren van tevoren aanwezig zijn is hiermee verleden tijd. U wordt namelijk pas 15 minuten voor vertrek op de luchthaven verwacht, waarna u direct aan boord kunt. Bent u iets later? Geen enkel probleem. Uw wacht namelijk niet op het vervoer, het vervoer wacht op u! Of u nu alleen reist of met uw hele gezin, reizen met uw eigen gehuurde jet biedt vele gemakken. U bespaart niet alleen reistijd, maar u vliegt ook nog eens comfortabel én in stijl.

First Class Aviation Gallery