Dingen om te doen in een vliegtuig

19 oktober 2018 – Vliegen is leuk. Voor de meeste mensen betekend vliegen immers dat ze onderweg zijn naar een vakantiebestemming. Echter kan een lange vliegreis ook behoorlijk slopend zijn. Sommigen vinden het lastig om te ontspannen in het vliegtuig en om lang stil te zitten. Tevens is het niet makkelijk om uzelf meerdere uren aan één stuk door bezig te houden in het vliegtuig. Of u nou kiest voor een lijnvlucht of voor een eigen vliegtuig huren, voor een lange vlucht kunnen wij u voorzien van een aantal leuke tips en bezigheden.

Wat te doen in een vliegtuig?

Gaat u een lange vliegreis tegemoet? Met een klein beetje voorbereiding en de juiste spullen in uw handbagage kunt u eenvoudig de langste vluchten overbruggen.

  • Gebruik het beeldscherm. De meeste vliegtuigen hebben tegenwoordig ingebouwde beeldschermen waar reizigers gebruik kan kunnen maken. De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos: u kunt talloze films en series kijken, muziek luisteren, spelletjes spelen en de koers van het vliegtuig volgen.
  • Zorg voor leesvoer. Heeft u het altijd te druk waardoor lezen er niet aan toe komt? Dit is het moment om een goed boek te openen. Geen excuses, u zit toch een aantal uren in het vliegtuig. Dus neem dat ene boek mee, of download wat leesvoer op de e-reader. Lezen werkt overigens ook rustgevend voor mensen met vliegangst.
  • Luister naar muziek. Altijd een klassieker. Neem een eigen headset mee en download muziek op uw telefoon of een ander apparaat. Oortjes in, ogen gesloten en genieten maar.
  • Telefoon of tablet. Bereid uw apparatuur goed voor. Download voor vertrek een aantal spelletjes op uw telefoon die geen internetverbinding vereisen. Vooral denkspelletjes zoals sudoku doen het goed wanneer u tijd probeert te doden.
  • Gezelschapspelletjes. Nog veel leuker dan mobiele spelletjes: neem een gezelschapsspel mee! Dit kan een reisversie zijn van bijvoorbeeld monopoly, maar ook een stok kaarten. Hoe lang kunt u pesten?
  • Kleurplaten. Kleuren is niet alleen voor kinderen. Er zijn ook enorm veel kleurboeken voor volwassenen te vinden. Kleuren is rustgevend en perfect om tijd te doden. Dus neem een paar kleurpotloden mee en een kleurboek.
  • Neem de laptop mee. Gelukkig kan een geweldig programma zoals Word prima draaien zonder internetverbinding. Dus open een blanco document en schrijf een overzichtelijke planning uit van alle dingen die u graag wilt doen op deze reis. Op de terugreis kunt u de tijd gebruiken om een reisverslag te schrijven. Leuk als herinnering voor later.
  • Test uw schrijftalenten. Of u nou een laptop of een notitieboekje voor u heeft liggen, ga eens lekker schrijven. De Veel auteurs hebben de eerste pagina’s van hun bestsellers geschreven in openbare ruimtes of tijdens het reizen.
  • Filosoferen. Het beste moment om te filosoferen over het leven en inspiratie op te doen is wanneer u in gedachten naar buiten kunt staren. Is het u ooit opgevallen dat de beste ideeën in u opkomen wanneer u bijvoorbeeld in de bus zit? Dat kan ook in het vliegtuig! Dus ga lekker zitten en staar heerlijk naar het wolkendek buiten.
  • Slapen. Tja, deze moest gewoon in deze lijst genoemd worden. Misschien wel de beste bezigheid voor in het vliegtuig is slapen. Niet iedereen is in staat om dit te doen, maar als u behoort tot de gelukkigen die kunnen ontspannen in het vliegtuig dan is dit de beste manier om tijd te doden. De reis lijkt sneller te gaan en u komt heerlijk uitgerust aan.

First Class Aviation Gallery