Een paar dagen er tussenuit

24 september 2018 – Vakantie is gezond. Iedereen die hard werkt dient jaarlijks zijn vakantiedagen te gebruiken om het lichaam en vooral het koppie even rust te geven. Maar ook tussendoor is het raadzaam om soms even een andere cultuur te snuiven. Dit hoeft niet lang te zijn. Een paar dagen er tussenuit voldoet in de meeste gevallen al.

Over de grens

Bij de woorden ‘een weekendje weg’ denken de meeste mensen aan een camping, een huisje aan de kust of een tripje naar het Waddengebied. Echter is de wereld veel groter dan dat, ook wanneer het tijdsbestek wat korter is! Hoewel Nederland veel te bieden heeft, liggen er nog veel meer mogelijkheden in het buitenland. Ook wanneer u maar een weekendje weg wilt, is een Europese stedentrip de perfecte oplossing. Europa is immers het continent met het grootste aanbod aan cultuur. Zo veel landen en steden met elk hun eigen cultuur, architectuur, geschiedenis, keukens en gewoontes. Wees nou eens eerlijk, bent u liever aan het wadlopen of aan het winkelen in Parijs? Of wellicht vindt u het interessanter om het Colosseum met eigen ogen te bekijken in Rome of Griekse tempels te bezichtigen in Athene?

Hop, in het vliegtuig!

Stel dat uw keuze valt op een paar dagen er tussenuit in Krakau, dan is het eerste wat u doet waarschijnlijk vluchten opzoeken. Aangezien u maar een beperkt aantal dagen heeft wilt u een vroege vlucht heen en een late vlucht terug. Maar och, die vluchten zijn niet beschikbaar! En hoewel die ene vlucht die om zes uur ’s ochtends vertrekt uit Schiphol wel verleidelijk lijkt, bedenkt u uzelf ineens dat u eerst nog naar Schiphol dient te reizen en daar een ruim aantal uren van de voren aanwezig dient te zijn. Dan wordt de nacht wel erg kort en heeft u nog geen rust aan uw hoofd. Misschien toch maar naar Zeeland dan?

Nee hoor, er zijn andere manieren! U kunt kiezen voor een eigen vliegtuig huren. Dat klinkt misschien overdreven als u het zo leest, maar toch zitten er erg veel voordelen aan. U bent niet afhankelijk van de vertrektijden van lijnvluchten en andere passagiers. Geen risico op vertragingen of verloren bagage en u hoeft maar een kwartier van de voren op het vliegveld naar keuze aanwezig te zijn. Zo kunt u genieten van u nachtrust, ’s ochtends rustig opstaan en naar het dichtstbijzijnde vliegveld rijden om daar vrijwel direct op het vliegtuig te stappen. Nog voor lunchtijd bent u op de plaats van bestemming en heeft u nog een heel weekend voor u. Zodra het tijd is om weer terug te reizen neemt u een lekkere late vlucht naar huis, zo heeft u het uiterste uit uw stedentrip gehaald. Dat zijn nog eens een paar dagen er tussenuit! U kunt er weer even tegenaan.

First Class Aviation Gallery