Een weekendje weg in de herfst

31 augustus 2020 – Heeft u uw vakantie op moeten zeggen door het coronavirus? Of bent u sowieso van plan om nog weg te gaan in de herfst of herfstvakantie? Een weekendje weg is altijd een goed idee. Afhankelijk van de locatie is het mogelijk om weer te reizen. Uiteraard raden we het aan om, voordat u op reis gaat, alle maatregelen en gegevens rondom het coronavirus te checken. In dit blog geven wij u alvast enkele reistips voor een weekendje weg. We kunnen het ons goed voorstellen dat u inmiddels toe bent aan vakantie!

Marseille

Marseille, de tweede stad van Frankrijk, is een van de parels van de Middellandse Zee. Ook in de herfstmaanden is het weer er nog verrassend goed. De stad lag lang in de schaduw van bekendere plaatsen als Nice of Saint Tropez, maar is inmiddels een echte hotspot voor veel reisfanaten. De bijzondere mix van architectuur in deze warme stad geeft u het idee in Parijs te zijn. Maar dan wel aan een fonkelende baai. De stad heeft genoeg cultuur, gastronomie en winkelcentra om u een heel weekend (of langer) te vermaken.

Stockholm

Zweden heeft op het gebied van natuur veel te bieden. Vanuit Kopenhagen duurt het dan ook niet lang of u bent in een bosrijke omgeving met fjorden, rotsformaties en meren. De stad is een goede plek om te gebruiken als uitvalsbasis. Een mooie wandeling? Avontuurlijk hiken door de berg en omgeving? In de Zweedse hoofdstad is alles binnen schappelijke reistijd te bereiken. Ideaal om eens ‘even lekker weg’ te gaan en een te zijn met de natuur.

Berlijn

De hoofdstad van Duitsland is altijd een goed idee. Geschikt voor de moderne avonturier. Het nachtleven van Berlijn is bekend, hoewel het nu altijd even kijken is naar de coronamaatregelen. Verder heeft de stad indrukwekkende musea en valt er genoeg te shoppen. Met meerdere vliegvelden in de omgeving is Berlijn goed te bereiken per vliegtuig. Berlijn is geschikt voor een weekendje weg of voor een langer verblijf.

Krakau

Krakau is al enkele jaren erg populair onder Nederlanders. De stad heeft verrassend veel te bieden. Het is een gezellige plek met mooie terrassen en cultuur. De Poolse stad in het westen van het land, is goed bereikbaar en vormt ook een goede startpositie om meerdere trips te ondernemen. Niet te groot en niet te klein: Krakau is uitermate geschikt voor een paar dagen weg.

Veilig vliegen in coronatijd

Uiteraard is het vliegen ten tijde van corona een kwestie van veiligheid en eigen risico. Wil u graag drukte vermijden en toch veilig reizen? Dan is het een goede optie om voor kleine afstanden een privé jet te huren. Hiermee vermijdt u de drukte van een vliegveld of vliegtuig en rust u in alle comfort en ruimte naar uw plek van bestemming. Het huren van een vliegtuig is helemaal niet duur. Bekijk de mogelijkheden op onze website.

First Class Aviation Gallery