Etiquette en regels om rekening mee te houden in een privéjet

Voor veel passagiers van een privéjet is vliegen ontzettend leuk. Een welverdiende vakantie, een mooie stedentrip of gezellige business trip ligt vaak in het verschiet en een vlekkeloze vlucht is gewenst. Echter kan dit, veroorzaakt door medepassagiers bij een lijndienstvlucht, soms ook nadelig uitvallen. Om die reden zijn er etiquette opgesteld om de vlucht voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken. Zaken waar u bij het huren van een privéjet geen last heeft.

Een goede hygiëne is het halve werk

Een goede persoonlijke verzorging is essentieel, maar al helemaal als je in een vliegtuig zit zonder frisse lucht. Het is namelijk geen pretje als je naar zweet, knoflook of andere onaangename geuren ruikt tijdens de vlucht. Hier heb jij zelf wellicht niet zo veel last van, maar je medepassagiers overduidelijk wel. Heb je een lange vlucht voor de boeg? Zorg er dan voor dat je deodorant, een tandenborstel en tandpasta aan boord hebt. Zo zorg je er niet alleen voor dat je jezelf fris voelt, maar dat ook jouw medepassagiers dat idee hebben.

Het gebruiken van je stoel

De stoel waar je op zit en die je waarschijnlijk “gekocht” hebt, is gedurende de vlucht van jou. Dit betekent dat je hier mee kunt doen wat je wilt. De positie van je stoel veranderen valt hier ook onder en je hoeft dit dus niet aan je achterbuurman/vrouw te vragen. Natuurlijk is het wel zo netjes om even te wachten tot degene achter je zijn/haar maaltijd op heeft of net klaar is met drinken. Een slok hete koffie in je kraag is natuurlijk geen pretje.

Kledingvoorschriften

Allereerst is het belangrijk om je schoenen aan te houden. Voornamelijk tijdens lange vluchten komt het vaker voor dat de schoenen uit gaan en dit is natuurlijk te begrijpen. Echter is door het vliegtuig lopen zonder schoenen vaak erg smerig, omdat er van alles op de grond ligt. Ook de wc is geen fijne plek om te lopen met je schoenen uit, omdat het niet altijd water is wat op de grond ligt. Daarnaast hebben niet alleen medepassagiers baat bij etiquette, maar ook de stewardessen. Kleed je te allen tijde op je reis en niet op je bestemming. Draag laagjes die ervoor zorgen dat je een comfortabele reis tegemoet gaat. Vaak is het erg vervelend voor stewardessen als er passagiers met korte broeken om dekentjes gaan vragen en klagen dat ze het koud hebben.

Wees aardig en respectvol

Dit spreekt eigenlijk voor zich, maar het is te allen tijde belangrijk om vriendelijk en respectvol te blijven, zowel voor je medepassagiers als voor de bemanningsleden. Voor velen is vliegen stressvol en overprikkeling ligt snel op de loer. Zorg er daarom altijd voor dat je, voor je op een vlucht stapt, vriendelijk bent. Zo zorg je ervoor dat iedereen een prettige vlucht heeft en kun je vol goede moed beginnen aan je reis.

Boek een privévlucht bij First Class Aviation

Een goede etiquette is in iedere situatie natuurlijk wenselijk, maar bij een privévlucht heb je niks te maken met medepassagiers. Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan, een weekendje weg te gaan of op zakenreis te gaan? Boek dan een privéjet bij First Class Aviation. Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan en wij nemen binnen 24 uur contact met u op om alle wensen en behoeften omtrent uw privéjet te bespreken.

First Class Aviation Gallery