Helikoptervlucht voor korte afstanden

12 augustus 2019 – Een helikopter inhuren voor een korte vlucht wordt steeds populairder. Zeker wanneer korte afstanden overbrugd moeten worden. Waar komt die populariteit vandaan? Een helikopter heeft, vergeleken met een vliegtuig, auto of bus, een groot aantal voordelen. Doorgaans is het reizen per helikopter weggelegd voor belangrijke en bijzondere gebeurtenissen. Benieuwd wanneer u zoal gebruik kunt maken van een helikopter vlucht voor korte afstanden? In dit blog leest u meer over het inzetten van een helikopter voor allerlei activiteiten, bijzondere evenementen of een snelle lift.

Een snelle en comfortabele vlucht

Anders dan bij vliegtuigen hoeft u bij een (privé-)helikoptervlucht geen rekening te houden met wel of geen beenruimte. Een helikopter is doorgaans zo ingericht dat er genoeg comfort is tijdens de vlucht. Een helikoptervlucht is ideaal voor mensen die op een snelle, comfortabele en wellicht ook luxe manier willen reizen. Snel en doeltreffend vliegen met altijd een grandioos uitzicht: dat maakt van iedere helikoptervlucht toch nog een unieke gebeurtenis.

Het voordeel op de korte afstand

Helikoptervluchten kan men zowel nationaal als internationaal boeken. Echter is het bereik van een helikopter minder ver dan dat van een vliegtuig. Een helikopter is daarom geschikter voor kortere afstanden voor binnen de landsgrenzen. Vandaar dat het een populair vervoersmiddel is voor artiesten, zakenmensen of ander soort VIP’s die vaak in een korte tijd van punt A naar punt B vervoerd moeten worden. Wanneer men een helikoptervlucht neemt, worden bovendien files, inchecktijden en wachtrijen vermeden.

Helikopters gaan waar andere voertuigen niet komen

Een van de voornaamste van het inschakelen van een helikopter is de snelheid en wendbaarheid van het luchtvaartuig. Een helikopter komt dan ook op plekken waar andere voertuigen niet snel zullen komen. Dit heeft er alles mee te maken dat een helikopter zowel verticaal als horizontaal kan landen en opstijgen. Zo kan een helikopter op bijna iedere (stabiele) ondergrond landen. Denk bijvoorbeeld aan het dak van een gebouw, maar ook aan festivalterrein waar niet veel ruimte is om op te stijgen. Een helikopter heeft dan ook geen ‘aanvliegroute’ en start- of landingsbaan nodig. Een helikopter stijgt direct op en landt direct waar de piloot dat wil. Met name op korte afstanden wordt er zo geen tijd verloren met landen en opstijgen, zoals dat bij een vliegtuig wel het geval is.

Helikopter huren bij u in de buurt

Plekken waar een helikopter kan landen en opstijgen vindt u door heel Nederland. Hierdoor wordt het reizen per helikopter ook een stuk laagdrempeliger. Benieuwd of een helikoptervlucht voor een korte afstand iets voor u is? Bekijk de mogelijkheden die First Class Aviation aanbiedt. Of het nu om een zakelijke of privévlucht gaat: de piloten waar wij mee samenwerken beschikken over ruime ervaring en hebben heel wat vlieguren gemaakt. Neem vandaag nog contact op met ons en vraag een offerte op voor een helikoptervlucht.

First Class Aviation Gallery