Ongeluk in het buitenland, hoe kom ik thuis?

25 mei 2022 – Het zal u gebeuren, een ongeluk in het buitenland. De eerste vraag die meteen bij veel mensen opkomt is: “hoe kom ik thuis?” Met een chique term heet dit ook wel repatriëring en vooral onder wintersporters is dit bekend. Toch wordt een ambulancevlucht van First Class Aviation ook ingezet om bijvoorbeeld een zieke medewerker terug te halen uit een Afrikaans land of voor een medische spoedvlucht van een patiënt naar een specifiek ziekenhuis. First Class Aviation voorziet in een breed scala aan volledig ingerichte vliegende ambulances voor diverse doelen en urgentiegevallen.

Repatriëring met een ambulancevliegtuig

Een medisch noodgeval kan altijd en overal gebeuren – ook op vakantie of op zakenreis. Bij een ongeval of bij een ernstige ziekte gedurende oponthoud in het buitenland wordt de eerste verzorging ter plaatse verstrekt. Aansluitend echter geven vele patiënten de voorkeur aan een vervolgbehandeling thuis aangezien hier zonder taalbarrière gecommuniceerd kan worden en familie en vrienden in de nabijheid zijn. Toch is vervoer via een lijndienst op deze momenten niet altijd mogelijk. Daarom heeft First Class Aviation verschillende mogelijkheden om een ambulancevliegtuig in te zetten.

Wij regelen alles voor u

Vanzelfsprekend gelden voor  ambulancevluchten dezelfde strenge regels ten aanzien van een veilige vluchtuitvoering. Daarnaast is er dan nog de verzorging van de patiënt, die uiteraard alleen met toestemming van de behandelend arts ter plaatse gevlogen mag worden zodat de patiënt te allen tijde op een veilige manier vervoerd wordt. In veel gevallen in medische begeleiding dan ook één van de voorwaardes om naar huis vervoerd te mogen worden en zal er medische begeleiding mee aan boord gaan. Onze vliegtuigen zijn hier op ingesteld. Daarnaast zorgen wij er voor dat ambulances klaar staan om de patiënt van en naar de luchthaven te vervoeren, indien nodig regelen we het vervoer voor familieleden en zijn wij uw contactpersoon tussen de medici en het luchtvaartpersoneel zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Een privéjet speciaal ingericht als ambulancevliegtuig

Het ambulancetoestel, het medisch team en de benodigde apparatuur worden afgestemd op de specifieke zorg die de patiënt nodig heeft. De toestand van de patiënt(en) en het aantal passagiers bepalen hierbij de inzet van het juiste medische vliegtuig en de mate van medische begeleiding. De privéjet wordt optimaal ingericht voor de patiënt. Hiervoor wordt de benodigde ruimte gecreëerd door een deel van het meubilair uit het vliegtuig te halen. Het begeleidende personeel en eventueel meevliegende familieleden hebben dan de mogelijkheid om gebruik te maken van de overige vliegtuigstoelen.

Vraag direct een offerte of prijsindicatie aan

Wilt u weten wat een ambulancevlucht gaat kosten? Neemt u dan contact met ons op of vul het vrijblijvende offerte formulier in. Wij sturen u dan binnen 24 uur een prijsindicatie of desgewenst een offerte toe. Heeft u direct een prijsindicatie nodig dan kunt u 24 uur per dag bellen naar 040 235 04 50 en zullen wij u direct informeren.

First Class Aviation Gallery