Op welke landingsplaatsen kan een privé vliegtuig landen?

21 oktober 2019 – U heeft interesse in het huren van een privé vliegtuig, maar weet eigenlijk niet welke mogelijkheden u allemaal heeft? Een groot voordeel van het huren van een privé vliegtuig is dat u veel gedetailleerdere eisen aan uw vluchtplan kunt stellen. U hoeft geen rekening te houden met de planning van de lijnvluchten die gericht zijn op het bedienen van de massa in plaats van u als specifieke reiziger. Door een privé vliegtuig in te huren bespaart u niet alleen tijd bij het inchecken, maar ook veel tijd omdat u de vlucht zo plant dat u keurig op tijd op de juiste locatie landt en ook weer vertrekt. Nog meer tijd bespaart u door een landingsplaats te kiezen die dicht bij uw bestemming ligt. Op welke landingsplaatsen een privé vliegtuig kan landen leest u hier.

Luchthavens in Europa

Binnen Europa maken lijndiensten gebruik van ongeveer 250 luchthavens die geschikt zijn voor lijndiensten. Hier zijn strenge eisen aan verbonden en deze luchthavens moeten groot genoeg zijn om de grote hoeveelheden passagiers dagelijks te ontvangen, te checken, naar de juiste gate te wijzen en op tijd in het vliegtuig te krijgen. Bij privé vluchten worden uiteraard ook eisen gesteld om de veiligheid van passagiers te waarborgen, maar zijn deze eisen heel anders ingericht, waardoor u veel meer mogelijkheden heeft. In Europa zijn er meer dan 2000 luchthavens geschikt voor privé vluchten, dus u kunt altijd dicht bij uw bestemming landen en stijgen. In Nederland zijn er bijna vijftien luchthavens geschikt voor privé vliegtuigen.

Verschillende soorten vliegtuigen

Welke luchthavens geschikt zijn voor uw privé vlucht is afhankelijk van het toestel waarmee u vliegt. Gaat u met een grote groep weg? Dan heeft u misschien wel een grote jet, airliner of aircraft nodig. Voor een vlucht met enkele personen is een propeller-aangedreven vliegtuig of kleine jet groot genoeg. Deze verschillende vliegtuigen hebben andere eigenschappen die bepalen of ze wel of niet geschikt zijn voor een luchthaven. Een landingsbaan moet namelijk behoorlijk lang zijn om een grote airliner tot stilstand te kunnen laten komen. Bij een kleine jet is een korte en smalle landingsbaan geen enkel probleem. De vloot van uw vervoerder heeft dus een grote invloed op de luchthavens die wel of niet geschikt zijn voor uw vlucht.

Bespreek uw wensen met uw vervoerder

Welke landingsplaatsen geschikt zijn voor uw vlucht is dus afhankelijk van het soort vliegtuig. Het soort vliegtuig is weer afhankelijk van uw eisen, wensen en mogelijkheden. U kunt dit bespreken met uw vervoerder om erachter te komen waar u kunt stijgen en landen. De vervoerder heeft ervaring met het plannen van dit soort vluchten en kan u helpen bij het maken van de juiste keuze.

First Class Aviation Gallery