Tips om lekker te eten in het vliegtuig

7 maart 2019 – Eten in het vliegtuig: mensen zijn er vaak sceptisch over. En ook niet ten onrechte. Vliegtuigeten is namelijk niet altijd heel smaakvol. Helaas besteed niet elke vliegtuigmaatschappij evenveel aandacht aan de kwaliteit van de maaltijden. Toch wilt u tijdens een vliegreis genieten van lekker eten. In dit artikel leest u een aantal goede tips om goed te eten in het vliegtuig.

Eten in het vliegtuig

Lekker eten in het vliegtuig is niet alleen fijn voor uw smaakpapillen, maar is ook ontzettend belangrijk voor uw gezondheid. Het belang van goed eten in het vliegtuig wordt helaas nog wel eens onderschat. Vooral bij langere vluchten is het ontzettend belangrijk om uzelf goed te hydrateren. Zo voorkomt u dat u tijdens de vlucht uitdroogt. Dit betekent dat u voldoende moet drinken, maar ook regelmatig eten is belangrijk om fit op de plek van bestemming aan te komen. Wat zijn nu de beste tips om lekker te eten in het vliegtuig?

Ga voor een maaltijd met kruiden

Uit onderzoek is gebleken dat uw smaakpapilleren veranderen als u op honderden meters boven de grond vliegt. U proeft bepaalde smaken, zoals zout en kruiden, een stuk minder goed. Wanneer u de keuze uit verschillende maaltijden hebt, is een maaltijd vol met kruiden een goede keuze. Deze maaltijd zal in de meeste gevallen smaakvoller zijn dan aardappelpuree of een stampotje. Hier zijn meestal vrij weinig kruiden aan toegevoegd, waardoor dergelijke maaltijden sneller smaakloos worden. De extra kruiden zorgen er daarentegen juist voor dat het eten zijn smaak behoudt!

Specialiteit van de maatschappij?

Vliegt u met een buitenlandse maatschappij? Dan hebben ze waarschijnlijk ook lokale gerechten op de menukaart staan. Dit zijn vaak populaire gerechten, die door veel mensen worden besteld. En omdat het lokale gerechten zijn, is de kans groot dat hier extra aandacht aan wordt besteed. De kok is immers gespecialiseerd in deze keuken.

Ga voor een VIP-arrangement

Wilt u er zeker van zijn dat u lekker eet tijdens uw vliegreis? Dan is een vlucht met vip-diensten misschien wel iets voor u. Tijdens de vliegreis wordt u van alle gemakken voorzien en geniet u van een geweldige culinaire maaltijd aan boord. Heeft u verzoekjes of allergieën? Bij First Class Aviation houden we rekening met al uw wensen. Zo kunt u zorgeloos genieten van lekker eten in het vliegtuig.

First Class Aviation Gallery