Tips om een wereldreis te maken

19 augustus 2019 – Van plan om een lange break te nemen, even ertussenuit of mogelijk nieuwe inspiratie op doen: er zijn talloze redenen te bedenken waarom we ervoor kiezen om een lange of kortere wereldreis te maken. Doorgaans gebruiken we het woord wereldreis wanneer we meerdere landen of continenten aandoen of rondreizen voor een lange(re) periode dan gebruik is voor bijvoorbeeld een vakantie. Toch moet u, zeker wanneer u ver gaat reizen, rekening houden met een groot aantal punten. Niet alleen een goede voorbereiding is belangrijk: houd ook rekening met bepaalde gebruiken of culturen die in het land van bestemming gelden. Lees hieronder meer over het maken van een wereldreis en doe alvast wat inspiratie op.

Voorbereiden is belangrijk

Voordat u daadwerkelijk vertrekt is het ontzettend belangrijk om een goed voorbereid te zijn. Gaat u rondtrekken: zorg dan voor kwalitatieve materiaal, maar ook voor niet te veel bepakking. Koffers kunt u inwisselen voor een stevige rugzak. Gaat u meerdere landen bezoeken: houd dan rekening met speciale visumaanvragen of inentingen. Een goede reisverzekering is daarnaast belangrijk. Denk ook aan noodnummers die u kunt bellen of waarop anderen u kunnen bereiken. Reist u van hotel naar hotel? Maak dan een overzicht voor uw familie en vrienden zodat zij weten waar u zich bevindt op welke data.

Weet waar u naartoe gaat

Ieder land dat u bezoekt heeft zijn eigen taal, cultuur en opvattingen. Wanneer u uw wereldreis uitstippelt is het dan ook zeker geen overbodige luxe om u goed in te lezen over de verschillende gebruiken die gelden in een land dat u bezoekt. Denk dan aan bepaalde kledingvoorschriften of manieren om iemand te begroeten. Een ander punt: let op bepaalde feestdagen. Per land zijn er een hoop (religieuze) feestdagen waardoor er instellingen en openbare gebouwen gesloten kunnen zijn. Probeer ook altijd om een paar woordjes van de taal uit het desbetreffende land op te pikken. Vooral de lokale bevolking stelt dit vaak op prijs.

Hoe reist u?

Er zijn verschillende manieren om te reizen wanneer u op een wereldreis gaat. Toch moet u, indien u vanuit Nederland gaat, altijd nog naar het land van bestemming vliegen. Heeft u het budget ervoor over en wilt u in alle luxe en comfort vliegen? Denk er dan eens aan om een vliegtuig te huren. Niet alleen brengt een vliegtuig u van Nederland naar een ander land, u kunt er ook voor kiezen om een vliegtuig in te huren voor tussenvluchten als u op reis bent. Vermijd lange wachttijden of gedoe met inchecken: een privévliegtuig huren schept in ieder geval al een hoop rust tijdens uw wereldreis.

Aanvullende tips

Andere tips die mogelijk van pas komen: neem zowel een bankpas als creditcard mee. Zeker buiten Europa kan het zijn dat uw bankpas het niet altijd doet of geaccepteerd wordt. Een creditcard (Mastercard, Visa) wordt daarentegen wereldwijd geaccepteerd. Zorg ook voor voldoende kopieën van gegevens. Een fotokopie van uw ID-kaart of paspoort en rijbewijs onder in uw rugzak of koffer helpen u indien u deze kwijtraakt of wanneer u bestolen wordt.

First Class Aviation Gallery