Vanaf welke vliegvelden kan een privé vliegtuig opstijgen?

11 februari 2020 – Een privé vliegtuig huren is iets dat alleen is weggelegd voor de allerrijksten van de samenleving. Althans, dat is de opvatting van velen die niet bekend zijn met de vele mogelijkheden van vliegen met een privé vliegtuig. Het huren van privé vliegtuigen wordt steeds toegankelijker en dat is niet zo vreemd, want hoewel het meestal meer kost dan vliegen met een lijnvlucht, heeft het vliegen met een privé vliegtuig eigenlijk enkel voordelen. In dit blog gaan we dieper op een van deze voordelen in. Een privévlucht kunt u namelijk volledig naar wens inrichten. Zo bepaalt u zelf vanaf welk vliegveld u opstijgt. Wilt u weten vanaf welke vliegvelden een privé vliegtuig kan opstijgen? In dit blog leest u er meer over.

Vliegen binnen en over de grens

In Nederland hebben we ongeveer vijftien vliegvelden die in aanmerking komen als vertrekhaven voor uw privévlucht. Uiteraard is het mogelijk om op een van de grotere luchthavens, zoals Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague, te landen. Deze vliegvelden zorgen voor een redelijke dekking, maar liggen toch vrij ver uit elkaar. Wilt u reizen vanuit Friesland of Zeeland? Dan moet u toch even in de auto zitten om een van deze luchthavens te bereiken. Met een privévlucht reist u naar het dichtstbijzijnde vliegveld om daar op te stijgen. Niet ieder vliegveld is geschikt voor ieder type vliegtuig en u bent afhankelijk van beschikbare ruimte op het vliegschema, maar over het algemeen valt er altijd een passende oplossing voor uw reis te vinden. Wilt u over de grens vliegen? Dan zijn er ruim 2000 luchthavens die geschikt zijn om op te stijgen of te landen.

Vliegen met een privé vliegtuig

Zoals we eerder al aangaven, is niet ieder vliegveld geschikt voor alle soorten vliegtuigen. Grotere toestellen hebben een langere start- en landingsbaan nodig dan een privé jet waar zes personen in passen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen als u met een groter gezelschap gaat reizen. Bij First Class Aviation weten we precies welke toestellen van onze vloot geschikt zijn voor verschillende Nederlandse en buitenlandse vliegvelden.

Laat u informeren

Omdat een privévlucht volledig naar uw wens wordt ingericht, is het onmogelijk om voor ieder scenario een geschikt vluchtplan uit te schrijven. First Class Aviation beschikt over de kennis en actuele informatie om snel tot een geschikt vluchtplan voor uw reis te komen. Hierbij houden we rekening met de grootte van uw gezelschap en uw start- en landplaats. Vraag een vrijblijvende offerte op om een prijsindicatie te krijgen voor uw reis.

First Class Aviation Gallery