Verschil tussen een lijndienst en prive jet

Een tijdje geleden heeft één van onze klanten al kort verteld waarom hun gebruik maken van prive jets in plaats van het vliegen per lijndienst. Hierop nog ter aanvulling dit artikel:

Het verschil tussen een lijndienst en een prive jet

Of u nu vliegt voor zaken of voor prive doeleinden, er is altijd de keuze tussen het huren van een prive jet of het boeken van een ticket op een lijndienst om van punt A naar punt B te geraken.

Echter zien veel CEO’s, directeuren en managers die gebruik maken van prive jets het als de meest betrouwbare en comfortabele manier van reizen. Hier een klein inkijkje en wat zijn nu eigenlijk de voors en tegens van een lijndienstvlucht ten opzichte van het huren van prive jet.

Een lijndienstvlucht is bijna altijd de meest goedkope optie. Er zijn vaak tickets in de economy class verkrijgbaar voor onder de € 250,- waarmee u naar een groot aantal Europese steden kunt vliegen maar voor eenzelfde ticket in de business class betaald u al gauw € 900,- of meer. Natuurlijk is dit vaak nog steeds goedkoper dan het huren van een prive jet maar bij korte bestemmingen en zeker als het gaat om meerdere tickets tegelijk dan kan het zomaar zijn dat u meer betaald op een lijndienstvlucht dan dat u met een prive jet vliegt. Desalniettemin; uiteindelijk en zeker ook bij de verdere bestemmingen zal een lijndiensttarief vaak gunstiger zijn.

De nadelen van een lijndienstvlucht

Aan de andere kant zijn er ook veel nadelen aan lijndienstvluchten en die wegen voor dit type reiziger vaak zwaarder dan de kostenbesparing:

– Het verlies van tijd is een groot probleem op lijndienstvluchten want de luchthavens zijn vaak groot waardoor u niet dichtbij kunt parkeren, u moet ruim van te voren inchecken, de security procedure, eventuele vertragingen etc. kortom dit kost allemaal tijd die u een stuk productiever had kunnen besteden.

– Bij een lijndienstvlucht wordt u gedwongen om uw schema aan te passen aan de vertrektijden van de lijndienst, met een prive jet vliegt u geheel volgens uw eigen schema.

– Vaak zitten de vliegtuigen vol en is er weinig of geen gelegenheid om in privacy een afspraak voor te bereiden of om een bespreking te voeren.

– Lijndienstvluchten bieden weinig luxe qua voorzieningen, de catering is zeer basic of optioneel en bestaat dan vaak uit niet veel meer dan een drankje of een broodje. Business class is uiteraard beter maar toch krijgt u wat u krijgt en niks anders.

– Het risico van verlies van bagage is bij een lijndienst vele malen groter, dit gebeurd bij een privévlucht zelden tot nooit.

Zelfs al zou u ervoor kiezen om business class te vliegen met een lijndienst dan is het verschil tussen het huren van een prive jet en een lijndienstvlucht nog steeds dag en nacht. Voor veel CEO’s, directeuren en managers staat dan ook tijd gelijk aan geld en als u alle verloren tijd bij een lijndienst optelt, dan kan dit er zomaar voor zorgen dat het de kosten van het vliegen met een prive jet financieel haalbaar maakt.

Meer weten over het huren van een prive jet neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

93Verschil tussen een lijndienst en prive jethttps://www.firstclassaviation.nl/nieuws/verschil-tussen-een-lijndienst-en-prive-jet/
Deel deze pagina:

First Class Aviation Gallery