Vliegen met vliegangst

6 oktober 2021 – Wist u dat ruim een op de drie van de mensen in meer of mindere mate een bepaalde vorm van angst of nervositeit ervaren wanneer ze op een vliegtuig stappen. Dit is bij lang niet alle mensen zichtbaar, maar het illustreert wel dat vliegangst niet iets zeldzaam is. Wanneer deze angst zo sterk is dat u lichamelijke of psychische klachten krijgt, kan dat uw reisplezier en zelfs de wil om überhaupt te reizen sterk beïnvloeden. Dat is erg zonde, want vliegen kan juist zo aangenaam zijn, zelfs als u liever niet vliegt. Bij First Class Aviation vliegen we regelmatig met passagiers met vliegangst. In dit artikel leest u meer over hoe u met vliegangst om kunt gaan en wat wij voor u kunnen betekenen.

Tips voor vliegen met vliegangst

Wanneer u last heeft van vliegangst, beginnen de klachten mogelijk al lang voordat u ook maar een vliegtuig gezien heeft. Ziet u er echt tegenop om te vliegen, dan kunt u het uzelf zo aangenaam mogelijk maken tijdens de aanloop naar de vlucht en de vlucht zelf. We hebben de beste tips voor u op een rijtje gezet:

  • Drink en eet geen producten die cafeïne bevatten voor de vlucht. Cafeïne en suikers zorgen er juist voor dat uw nervositeit versterkt in plaats van afneemt. Het is beter om water te drinken. Een glaasje bier of wijn kan ook helpen bij het ontspannen, maar drink wel met mate.
  • Bereid uw reis goed voor. Stress is een slechte raadgever en het laatste wat u nodig hebt voordat u met uw vliegangst op een vliegtuig stapt is een hoge bloeddruk en opgewonden gevoel omdat u op het laatste moment nog zaken moest regelen of bagage vergeten bent. Door uw reis goed voor te bereiden, komt u met een relaxed gevoel naar de luchthaven.
  • Vertrouw op de techniek en veiligheidsmaatregelen. Vliegtuigen zijn de veiligste vervoermiddelen die er bestaan. Het voelt misschien niet zo, dat kunnen we begrijpen. Maar voor uw vlucht vertrekt wordt uw toestel uitgebreid geïnspecteerd en uw piloten hebben een extensieve opleiding doorlopen om het vliegtuig te mogen besturen. Gebruik deze wetenschap om uzelf wat rust in te praten wanneer u zich angstig voelt.
  • Laat u lekker afleiden. Een goed boek, een spannende film of een goede playlist doet wonderen als u een paar uur in een vliegtuig zit waar u zich niet helemaal op uw gemak voelt.
  • Doe een cursus tegen vliegangst als u erge klachten ervaart. Tips zoals deze hierboven helpen tot op zekere hoogte bij het creëren van een prettige omgeving tijdens en voor het vliegen, maar ze verhelpen de oorzaak niet: uw angstgevoelens. Tijdens een cursus tegen vliegangst wordt alle tijd voor u genomen om uw angst zoveel mogelijk weg te nemen en houvast te bieden.

Hoe vliegen met First Class Aviation u kan helpen

First Class Aviation is een aanbieder van privévluchten met jets, vliegtuigen en helikopters. Privé vliegen biedt een aantal voordelen waar mensen met vliegangst extra baat bij hebben.

  • Omdat wij op heel veel luchthavens stijgen en landen kunnen wij de kortste route naar uw bestemming nemen en brengt u zo min mogelijk tijd in de lucht door.
  • U hoeft niet in de rij te staan bij een vertrekhal of samen met tientallen of honderden passagiers te boarden. We bieden een kalme omgeving waarin uw comfort centraal staat.
  • Onze crew staat voor u klaar. Bespreek uw angstgevoelens bij het plannen van de vlucht of benoem het bij uw steward. Deze maakt het u graag extra aangenaam en geeft advies waar u echt wat aan heeft. Niemand weet beter hoe het is om te vliegen dan een flight crew.
  • In een privé jet heeft u alle ruimte om u af te laten leiden. U zit niet in een te krappe stoel tussen onbekenden, maar in een ruime, comfortabele stoel met enkel uw vrienden of zakenrelaties. Dit maakt een privé vlucht heerlijk relaxed of juist heel gezellig, afhankelijk waar u behoefte aan heeft.

Een vlucht boeken?

Wilt u ondanks uw vliegangst een vlucht boeken bij First Class Aviation? Neem direct contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij gaan met alle plezier aan de slag om uw reis onvergetelijk en comfortabel te maken.

First Class Aviation Gallery