Vliegen naar Engeland na de Brexit

22 oktober 2021 – Groot-Brittannië is een prachtig eiland om naar toe te vliegen. Na een korte vlucht over de Noordzee bent u zo in Londen of Birmingham en ook Liverpool, Manchester en Cardiff zijn binnen enkele uren vliegen vanaf het vasteland te bereiken. Engeland is altijd een prettig vakantieland geweest, vanwege de taal, maar ook zeker omdat het Verenigd Koninkrijk tot de Europese Unie behoorde. Na de Brexit is het een en ander verandert en dat heeft ook gevolgen voor vakantiegangers of zakelijke reizigers die voor enkele dagen of weken het eiland willen bezoeken. In dit artikel leest u meer over het vliegen naar Engeland na de Brexit.

Kan ik nog zomaar naar Engeland reizen na de Brexit?

Engeland is dan wel uit de EU gestapt, u bent als Europeaan nog steeds van harte welkom voor een trip of langer verblijf, ongeacht uw motivatie. De coronamaatregelen kunnen een uitdaging vormen, al hoeft u tegenwoordig niet meer in quarantaine als u volledig gevaccineerd bent. Aangezien deze maatregelen frequent wijzigen, laten we deze echter even buiten beschouwing in dit artikel. We kijken dus alleen naar de veranderde situatie voor reizigers als gevolg van de Brexit. Zo bent u vanaf 1 oktober 2021 verplicht om een geldig paspoort te tonen in het VK. Dit geldt voor alle landen in het VK, dus ook Wales, Schotland en Noord-Ierland. Een identiteitskaart wordt dus niet geaccepteerd, op enkele uitzonderingen na. U heeft echter geen visa nodig*, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken.

*Geldt alleen voor een kort verblijf (niet langer dan 6 maanden)

Wat is er nog meer veranderd?

De verplichting om een paspoort mee te nemen is niet het enige dat verandert als gevolg van de Brexit. Zo kan uw reis naar het VK langer duren, omdat de douane u kan controleren. Ook bij een terugreis naar Nederland of ander land in de EU kan uw bagage gecontroleerd worden. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis, om teleurstellingen te voorkomen.

Wat blijft hetzelfde?

U mag uw huisdieren nog steeds meenemen naar Engeland, onder dezelfde voorwaarden als dat voor de Brexit kon. Ook is een geldig Europees rijbewijs ook voldoende om auto in Engeland te mogen rijden. Tot slot kan je jouw telefoon op dezelfde manier gebruiken als in een EU-land. Hierin is dus niets veranderd in vergelijking met de situatie voor de Brexit.

Hoe u toch snel tussen Nederland en Engeland reist

Met een privé jet bent u zeker van de meest efficiënte planning van uw vlucht. Hierdoor bespaart u veel tijd in de lucht, maar ook op de grond. Zo hoeft u niet aan te sluiten bij de lange wachtrijen bij de vertrekhal. We stijgen op bij een luchthaven bij u in de buurt en we landen op een luchthaven bij uw bestemming, zodat u niet ver hoeft te rijden. Wilt u graag gebruik maken van een privé jet of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

First Class Aviation Gallery