Vliegen tijdens de zomerpiek: dit kunt u verwachten

De zomerperiode is een populaire tijd om op vakantie te gaan. Voor velen betekent dit dat er ook veelvuldig wordt gevolgen. Met de toename van het aantal passagiers tijdens deze periode, is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten wanneer u gaat vliegen tijdens de zomerpiek en waarom het vliegen met een privé jet een verstandige keuze is.

Drukte op de luchthaven

Wanneer u tijdens de zomerpiek met de reguliere luchtvaart gaat vliegen, moet u rekening houden met de drukte op de luchthaven. Het inchecken en de veiligheidscontroles kunnen, net als afgelopen jaar, langer duren vanwege het grote aantal passagiers en de nog altijd lage personeelsniveaus. Daarnaast lijkt het er op dat de zomer van 2023 de geschiedenisboeken in gaat als de tijd met oneindig veel stakingen. Of het nu het airline personeel of de luchtverkeersleiding in verschillende landen is, deze zomer is het op stakingsgebied meer dan raak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vluchtuitval en annuleringen aan de orde van de dag zijn.

Andere factoren die een rol spelen bij uw reisplanning

Het is dus belangrijk om te kijken naar de beschikbaarheid van de vluchten en de toestand op de luchthavens. Veel organisaties kampen immers met een personeelstekort waardoor het maken van een vliegreis al lang niet meer zo soepel gaat als gewenst. Om vervelende verrassingen te voorkomen, kan er gekeken worden naar alternatieven. Een zeer interessant alternatief is bijvoorbeeld het boeken van een privé jet. Dit soort vluchten kunnen op ieder moment vertrekken vanaf de gewenste (kleinere) luchthaven waardoor eventuele problemen met betrekking tot bijvoorbeeld beschikbaarheid en drukte geen issue hoeft te vormen. Door deze keuze kunt u een zorgeloze reis maken en spelen er een stuk minder factoren een rol tijdens de zomerpiek.

Een privé jet, de ultieme oplossing voor de zomervakantie

Met een privéjet heeft u geen last van alle perikelen die bij het vliegen met een reguliere vlucht wel komen kijken. Het is de ultieme oplossing voor de zomervakantie. U vliegt rechtstreeks naar uw bestemming zonder tussenstops. Bij aankomst op de luchthaven, slechts 15 minuten voor vertrek, wordt uw bagage aan boord gebracht terwijl u nog even kunt genieten van een aperitief. Met privévluchten wordt uw reis tot in de puntjes verzorgd. Of u nu op business trip gaat of met het hele gezin naar uw buitenverblijf in Griekenland vliegt, u heeft de vrijheid om zelf te bepalen wanneer u wilt vertrekken. Hierdoor bent u niet gebonden aan vaste vertrektijden. Na het ervaren van de luxe en comfort van een privéjet wilt u nooit meer anders.

Heeft u ook interesse in privévluchten voor de zomerpiek?

Heeft u ook interesse in privévluchten voor de zomerpiek? U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Voor een vrijblijvende offerte kunt u ons formulier invullen. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op om eventuele wensen te bespreken waarna u van ons een prijsindicatie of een offerte ontvangt. Daarnaast kunt u ons 24 uur per dag telefonisch bereiken op telefoonnummer: 040 235 04 50.

 

First Class Aviation Gallery