Waar kan een helikopter landen?

12 juni 2020 – Met een helikopter vliegen is niet alleen erg praktisch, het is ook een fantastische ervaring. Als u veel moet reizen en u hierbij korte of lange afstanden moet overbruggen langs drukke wegen, biedt een helikopter zeker uitkomst. Met een helikoptervlucht vermijdt u files, langzaam rijdend verkeer, oncomfortabele of krappe autostoelen en de onzekerheid in aanrijtijden waar u met rijdend transport altijd mee te maken krijgt. Een helikopter biedt u vele vrijheden en u kunt hier van profiteren als uw reiswensen voldoen aan een aantal criteria. Een helikopter huren is namelijk niet altijd de beste oplossing voor uw situatie. Lees er hier meer over.

Stijgen en landen met een helikopter

Om met een helikopter te kunnen reizen heeft u twee locaties nodig: een plek om te stijgen en een plek om te landen. Een gemiddelde helikopter overbrugt ongeveer 450 kilometer op een volle tank. Dit is uiteraard wel afhankelijk van de uitvoering waar u mee vliegt en omstandigheden die invloed uitoefenen op het brandstofverbruik van het toestel. Met deze ruime afstand vliegt vanuit hartje Nederland dus naar Parijs. Om te mogen landen in de buurt van uw bestemming zijn enkele vergunningen vereist. Uw reisorganisator zorgt ervoor dat de juiste vergunningen worden aangevraagd. Deze organisator weet ook op welke plaatsen de helikopter kan landen. Dit kan op een lege parkeerplaats, een weiland of op daken met een helikopterplatform. In Nederland kunnen we in veel gevallen zelfs bij u in de tuin landen, een locatiebeoordeling vooraf bepaald of dit mogelijk is. In België is het altijd toegestaan om in een grote tuin te landen, mits de grondeigenaar toestemming geeft.

Alternatieven

Een helikopter is in veel situaties een prettig vervoersmiddel en past perfect bij een luxe levensstijl. Of u nu eenmalig in een helikopter wilt vliegen ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis, of als u regelmatig met een helikopter vliegt vanwege uw werk, het blijft altijd een bijzondere ervaring. Het uitzicht, het overweldigende geluid van de rotoren en het aanzicht van een landende helikopter wennen nooit. In bepaalde gevallen is een helikopter echter minder geschikt. Bij afstanden van meer dan 450 kilometer en in het geval van groepsreizen is het huren van een privé jet mogelijk een betere oplossing. Uw reisorganisator kan u hier meer over vertellen.

Ontdek de voordelen bij First Class Aviation

Voor een volledige verzorgde helikoptervlucht bent u bij First Class Aviation op het juiste adres. Comfort, gastvrijheid en veiligheid staan bij ons hoog in het vaandel. Vliegen is bij ons altijd een prettige ervaring. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw helikoptervlucht te bespreken.

First Class Aviation Gallery