Wat is de beste periode voor een vliegreis?

23 juli 2022 – Wat is de beste periode voor een vliegreis? Het is een vraag die actueel wordt op het moment u de intentie heeft om een vliegreis te boeken. Het is een vraag waar helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Tegenwoordig spelen meerdere factoren een rol. Het is goed om al deze factoren in overweging te nemen voordat u een keuze maakt.

De beste tijd om een vliegreis te maken

De beste tijd om een vliegreis te maken, en dan doelen we op de periode, hangt voor een groot deel af van de bestemming waarop u vliegt en het doel van uw reis. Als u bijvoorbeeld op safari gaat in de regenperiode wellicht niet de meest handige tijd om te gaan. Daarnaast kennen we uiteraard de zomer en winterperiodes van de betreffende streken waartussen een keuze gemaakt moet worden. Daarnaast kennen we uiteraard het hoogseizoen en de schoolvakanties. Als u hier niet afhankelijk van bent is dit zeker niet de beste periode voor een vliegreis.

Het beste moment om een vliegreis te boeken

Er zijn diverse interessante onderzoeken gedaan naar de beste periode voor een vliegreis. Hierbij wordt vaak onderscheid gemaakt tussen het boeken van de reis en de reis daadwerkelijk ondernemen. Dit is niet verwonderlijk want ook met betrekking tot het boeken zijn er gunstige en minder gunstige momenten. Dit komt omdat de vliegprijzen sterk aan verandering onderhevig zijn. Het beste moment om een vliegreis te boeken blijkt bijvoorbeeld dinsdag te zijn. Dit is de dag dat bij veel luchtvaartmaatschappijen de promoties en tariefwijzigingen ingaan. Ook de woensdag en de donderdag kunnen nog gunstig uitpakken. Het boeken van een vlucht in het weekend is in dit opzicht minder verstandig.

De beste dag voor een vliegreis

Bij het kiezen van de beste dag voor een vliegreis kunt u het beste ‘out of the box’ denken. Hiermee willen we aangeven dat u er verstandig aan doet om een keuze te maken die voor de massa minder aantrekkelijk is. Voor een lange reis is het de beste keuze om tussen dinsdag en vrijdag te vertrekken en terug te keren tussen zondag en woensdag. Een korte reis kunt u het best inplannen tussen dinsdag en donderdag tot zaterdag of zaterdag tot dinsdag en woensdag.

Andere factoren die een rol spelen bij uw reisplanning

Gedurende de laatste periode hebben we ervaren dat er ook andere factoren een rol kunnen spelen bij uw reisplanning. Hiermee doelen we uiteraard op de uitbraak van het corona virus en de gevolgen ervan. Het is belangrijk om te kijken naar de beschikbaarheid van de vluchten en de toestand op de luchthavens. Veel organisaties kampen immers met een personeelstekort waardoor het maken van een vliegreis niet zo soepel hoeft te gaan als gewenst. Om vervelende verrassingen te voorkomen, kan er gekeken worden naar alternatieven. Een zeer interessant alternatief is bijvoorbeeld het boeken van een privé vlucht. Dit soort vluchten kunnen op ieder moment vertrekken vanaf de gewenste (kleinere) luchthaven waardoor eventuele problemen met betrekking tot bijvoorbeeld beschikbaarheid en drukte geen issue hoeft te vormen. Door het maken van deze keuze kunt u een zorgeloze reis maken en spelen een stuk minder factoren een rol bij het kiezen van de beste periode voor een vliegreis.

First Class Aviation Gallery