Een geschikt vliegtuig voor iedere bestemming

21 januari 2020 – Vliegen met een privé vliegtuig is een unieke ervaring die bovendien veel voordelen met zich meebrengt. Anno 2020 is gebruik maken van een lijnvlucht niet de enige oplossing om u internationaal of intercontinentaal te verplaatsen. Zelfs vluchten binnen de Nederlandse landgrenzen worden steeds populairder. Wanneer u eenmaal bekend bent geraakt met privé vliegen wilt u nooit meer terug naar vliegen met een lijnvlucht. Maar wat voor vliegtuigen zijn eigenlijk geschikt voor verschillende soorten vluchten? Welke soorten vliegtuigen of jets worden gebruikt voor kleine en grote gezelschappen en welke invloed heeft de vluchtafstand? In dit blog leest u alles over het vliegen met een privé vliegtuig. Ontdek welk vliegtuig geschikt is voor welke bestemming.

Een geschikt vliegtuig voor korte afstanden

Vliegtuigen zijn zeer geschikt om lange afstanden te overbruggen. De topsnelheid van een vliegtuig varieert tussen de 500 en 900 kilometer per uur, waarmee u dus binnen enkele uren aan de andere kant van Europa bent. Met een privé vliegtuig ontloopt u ook nog eens de lange wachttijden op het vliegveld die u gewend bent van lijnvluchten. Maar welk vliegtuig is nou het meest geschikt voor een korte afstand? Denk aan vluchten binnen Nederland, of uitstapjes net over de grens.

De turboprop is met een bereik van 1800 kilometer en een capaciteit van 4 tot 19 passagiers geschikt voor korte vluchten. Een light jet kan 4 passagiers herbergen, maar heeft wel een groter bereik: 2000 kilometer.  Gaat u liever een stuk verder, bijvoorbeeld naar Spanje? Dan is een small jet, met een bereik van 2800 kilometer een betere keuze. Dit is een significant verschil met de light jet, waarbij we eerder kunnen spreken over een middellange reisafstand dan een korte afstand. Gaat u op reis met een grote groep? Dan is een regional aircraft de beste keuze. Hiermee kunt u met 20 tot 70 mensen een afstand van 1800 tot 2800 overbruggen.

Vliegen over grotere afstanden

Vliegen is een goede keuze als u snel over een relatief korte afstand wilt reizen, maar de meeste winst boekt u bij een reis over grote afstand. Gelukkig bestaat een gemiddelde vloot uit meer dan alleen kleine vliegtuigen en jets met beperkt bereik. Een midsize jet gaat bijvoorbeeld een flink stuk verder en kan 6 tot 8 passagiers wel 3500 kilometer vervoeren. Wilt u echt een verre reis maken, naar Amerika bijvoorbeeld? Dan is een large jet, met ruimte voor 8 tot 14 passagiers een optie. Dit toestel vliegt met een snelheid van 900 km/h over een afstand van 12.000 kilometer. Heeft u meer dan 13 medepassagiers? Een airliner is het grootste vliegtuig, met ruimte voor 70 tot 400 passagiers. De vliegsnelheid en het bereik zijn vergelijkbaar met die van de large jet.

Huur een vliegtuig voor uw reis

Gaat u komend jaar een bijzondere reis maken? Wilt u een zakenrelatie de beste zorg bieden, of wilt u een huwelijksaanzoek doen op een bijzondere locatie? Met een privé vlucht zijn u en uw medepassagiers van alle gemakken voorzien. Ook voor groepsreizen naar sportevenementen, zoals het EK-voetbal in de zomer, is een vliegtuig een goede oplossing. Deze editie wordt afgewerkt in 12 verschillende landen. Door de grote onderlinge afstanden (ruim 4300 kilometer tussen Dublin en Bakoe) is een vlucht met een privé vliegtuig het meest geschikt.

First Class Aviation Gallery