Hond mee in vliegtuig

12 oktober 2018 – Eén van de grootste zorgen van hondeneigenaren die gaan reizen of verhuizen is het vliegen met de hond. Kan deze zomaar mee? Is dat een traumatische ervaring voor het beestje? Moet er veel geregeld worden? Wat zijn voor- en nadelen van een hond mee in het vliegtuig? Het antwoord op de eerste drie vragen is volmondig ‘ja!’. Ja, uw hond kan mee vliegen. Ja, dit is een traumatische ervaring voor uw viervoeter. En ja, er moet veel geregeld worden. Maar gelukkig zijn er manieren om de reis wat prettiger te maken voor zowel u als uw hond.

Neem uw hond mee in het vliegtuig

Wanneer u gaat vliegen met uw hond zult u op het vliegveld al afscheid moeten nemen zodat hij in een bench naar het ruim van het vliegtuig gebracht kan worden. Het arme dier zit dan een lange periode opgesloten in een bench, met veel nieuwe en chaotische indrukken om zich heen. Dit is ongetwijfeld een traumatische ervaring voor uw hond. Tevens zit u zelf waarschijnlijk ook niet gerust in het vliegtuig, wetende dat uw viervoeter beneden in het ruim zit. Veel diereneigenaren kiezen er daarom voor om privé te vliegen met hun huisdieren.

Uw trouwe viervoeter bij uw zijde

Wanneer u privé vliegt, kunt u uw hond tijdens de vlucht bij uw zijde houden. Op deze manier is de ervaring een stuk prettiger voor zowel uw hond als uzelf. Uw hond vindt het fijn om bij u in de cabine te zijn, want dat is vertrouwd. En u hoeft uzelf geen zorgen meer te maken over het welzijn van uw huisdier. Tijdens het vliegen mag hij lekker uit de bench zodat hij op schoot of naast u kan liggen.

Tips voor vliegen met uw hond

Als u kiest voor privé vliegen met uw hond dan kunnen wij u van een aantal handige tips voorzien om de vlucht prettiger te maken.

  • Zorg dat alle documentatie in orde is. Uw hond dient een geldig en up-to-date dierenpaspoort te hebben. Tevens mag uw viervoeter alleen vliegen wanneer deze gechipt is en tijdig is ingeënt tegen hondsdolheid.
  • Neem een aantal bekende voorwerpen mee, zoals het kleedje waar uw hond thuis graag op ligt of zijn favoriete speeltje. De aanwezigheid van vertrouwde personen en voorwerpen zal ervoor zorgen dat uw hond minder onrustig wordt tijdens het vliegen.
  • Vraag bij uw dierenarts of bij de ambassade na of er aanvullende eisen gelden in het land van bestemming. In sommige gevallen dienen huisdieren een behandeling te krijgen tegen bepaalde infecties die daar heersen. In sommige gevallen is ook een bloedonderzoek vereist. Wacht hier dus niet te lang mee.

Wilt u meer weten over privé vliegen met huisdieren? Of bent u benieuwd naar de prijzen? Vul een vrijblijvende offerte in voor een prijsindicatie.

First Class Aviation Gallery