Reizen in Europa in de zomer van 2021

12 juli 2021 – Het zal u vast niet ontgaan zijn. Na het snelle loslaten van alle corona maatregelen door onze overheid schieten de corona besmettingen door het dak. Dit geldt helaas niet alleen voor Nederland maar ook in de rest van Europa lopen de cijfers in rap tempo op. Helaas heeft dit natuurlijk ook gevolgen voor het reizen in Europa in de zomer van 2021.

Reisadviezen en kleurcodes

We kunnen op dit moment de tv of radio niet aanzetten of we horen termen als reisadviezen en kleurcodes voorbij komen. “Veilige” landen hebben kleurcodes groen of geel en landen die een hoog risico gebied zijn krijgen de kleurcode oranje wat gepaard gaat met een negatief reisadvies. Helaas veranderen deze adviezen en kleurcodes deze zomer zo snel dat veel mensen nog niet eens op pad zijn of de reis alweer af moeten breken. In sommige gevallen kunnen mensen niet eens vertrekken omdat de reisorganisatie de reis compleet geannuleerd heeft!

Het Europese coronapaspoort

Alle hoop was lange tijd gevestigd op het zogenaamde Europese coronapaspoort. Een app waarmee u door middel van een QR code kunt aantonen dat u bent ingeënt tegen het coronavirus, negatief getest bent of al een besmetting achter de rug heeft en daardoor bent beschermd. Hiermee zou u dan dus onbeperkt en vrij kunnen reizen in Europa in de zomer van 2021. Helaas blijkt dat maar gedeeltelijk waar te zijn aangezien de verschillende landen aanvullende eisen mogen stellen.

In de praktijk blijkt ook de app nog wel eens wat haperingen te vertonen en ook de apparaten waarmee de QR codes gescand kunnen worden op bijvoorbeeld luchthavens, in hotels en op campings blijken nog wel eens last te hebben van kinderziektes. Met name op de vliegvelden zorgt het voor veel oponthoud en regelmatig teleurstellingen als mensen uiteindelijk toch niet aan boord mogen om van hun vakantie te gaan genieten.

Mogelijkheden om te reizen in Europa in de zomer van 2021

Gelukkig zijn er nog altijd wel mogelijkheden om veilig op reis te gaan deze zomer. Bij ons staat veilig reizen voorop. We houden hierbij rekening met de geldende richtlijnen met betrekking tot het coronavirus en uw persoonlijke wensen. Bel ons op telefoonnummer 040 235 04 50 om de mogelijkheden te bespreken. Juist in deze moeilijke tijden staan wij voor u klaar en denken we met u mee over een oplossing waar u zich prettig bij voelt.

First Class Aviation Gallery